fbpx

Власна квартира: як молодому франківцю отримати житло

Суспільство 16:45, 06.03, 2017

Молодим франківцям, які мріють про власне житло, слід звернути увагу на програми Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Аналітичний центр "Благо" з'ясував, як молодій людині стати власником квадратних метрів в новобудові в Івано-Франківську.

Зважаючи на події, які останніми роками відбувались з економікою України, молодь доволі скептично ставиться до питань, пов’язаних із купівлею нової квартири. Тому держава створює і підтримує функціонування спеціальних програм, які кардинально збільшують шанси стати власником нового помешкання.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву працює на підвищення рівня забезпечення громадян житлом шляхом удосконалення існуючих та запровадження нових житлових програм. Зараз фонд реалізує програми доступного житла, здешевлення іпотеки, молодіжного кредитування та кредитування за рахунок коштів Фонду.

У 2016 році в місцевих бюджетах Івано-Франківської області на житлові програми було передбачено 4,4 млн грн, а цього року сума значно зросла і становить майже 8,2 млн грн. Що ж до пільгового молодіжного кредитування, то в бюджеті Івано-Франківської області передбачені кошти в обсязі майже 8,5 млн грн, а у міському – в розмірі 432 тис. грн.

В області є декілька затверджених житлових об’єктів, в яких можна придбати нове помешкання з покращеним плануванням в рамках пільгового молодіжного кредитування, що фінансується за рахунок коштів місцевих бюджетів, а також за допомогою пільгових кредитів за рахунок статутного капіталу Фонду "Держмолодьжитло".

До прикладу, за роки співпраці з Державним фондом сприяння Молодіжному житловому будівництву в рамках програм будівництва доступного житла більш як сто сімей стали щасливими власниками нових квартир у житловому масиві "Паркова алея". Станом на 2017 рік отримати пільговий довготерміновий кредит на будівництво та придбання житла в Івано-Франківську прагнуть 199 кандидатів.

Дізнатись деталі, як купити квартиру, можна в офісі будівельної компанії "Благо" в Івано-Франківську по вул. Коновальця, 35. Телефон: (0342)714-000, (097)0714-000, (050)0714-000.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: