fbpx

Власник магазину "Тростянецький" на Пулюя пообіцяв не чіпати каштанову алею

Суспільство 14:05, 27.04, 2017

Мешканці "спареної" багатоповерхівки на Пулюя, 15 і 15-а звернулися в редакцію КУРСу зі скаргою: люди побоюються, що власники магазину "Тростянецький", який розташований у будинку, можуть вирубати дерева на прибудинковій території.

Сьогодні мешканці будинку скликають збори, щоби обговорити план дій і, якщо потрібно, відстояти зелену зону – алею каштанів біля будинку та ряд живоплоту, що відділяє багатоповерхівку від дороги.

Мешканці "спареної" багатоповерхівки вважають, що підприємець, власник "Тростянецького", самовільно знищує зелені насадження, які є на прибудинковій території.

"Це якась повільна окупація",  каже мешканка будинку Ольга Прокопів.

Жінка розповідає, що власник магазину поступово забруковує газон і пересаджує кущі живої огорожі. На бруківці розташувався літній майданчик.

"Вони викопують кущі і пересаджують їх в інше місце, посувають, а це дорослі рослини, і вони гинуть. Тоді всохлі кущі корчують, живі знову викопують і знову пересаджують, а звільнену територію знову брукують",  описує Ольга.

"На цьому фото  до стовпців був газон із кущами минулого року. На місці, де припарковані машини, теж",  демонструє фото жінка.

1

"На другому і третьому фото видно, скільки кущів викорчували від дороги вже цього року, і відмічено перегородкою із викопаних кущів вже нову територію. Минулорічні кущі викинули, бо вони пропали після викопування,  швидше так і заплановано було,  і нові не посадили. Мешканці будинку викликали державного інспектора з благоустрою. Він склав протокол, оскільки кущі викорчували без відповідного дозволу. Директор магазину не підписав документ, тому підписали я і ще одна мешканка будинку як свідки події",  деталізує Ольга.

2

3

Ольга Прокопів повідомила, що коли мешканці будинку виступили проти нівечення газону і вимагали дозволів, підприємець призупинив роботи.

Мешканці занепокоєні тим, що газон в такий спосіб готують під парковку або ще один літник.

Ситуацію прокоментував КУРСу власник магазину Михайло Чучук. Підприємець повідомив, що всього лише хотів впорядкувати зелені насадження на прибудинковій території.

За його словами, літник і автостоянка мають дозволи і оформлені відповідним чином. Але їх розширення не планується. Всі дерева будуть збережені.

"Та ж я не зрізав жодного дерева і не збирався. За кого ви мене маєте?!" – обурюється підприємець.

Що стосується кущів, то вони всохли ще два роки тому, каже він. Тому їх і викорчували.

"Хотів зробити як краще. Стараюся бути чемним громадянином. Сьогодні я посадив там нові, свіжі кущі, засіяв траву…"  каже власник "Тростянецького".

Підприємець наполягає, що хвилювання мешканців даремні. "Ніхто не буде там нічого робити",  пообіцяв він. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: