fbpx

Власники авто на єврономерах у Франківську підтримали столичну акцію протесту. ФОТО

Суспільство 17:48, 06.09, 2017

Обласне об’єднання власників авто на європейських номерах "АвтоЄвроСила" влаштувало пікет під Івано-Франківською обласною адміністрацією.

Кілька десятків машин з іноземною реєстрацією вишикувалися на площі перед обласним "білим будинком" і сигналами дали знати про підтримку колег у Києві. Після чого проїхалися вулицями Івано-Франківська. 

Нагадаємо, сьогодні в столиці розпочалася безстрокова акція протесту власників авто на єврономерах. Машини вишикувалися вздовж вулиці Грушевського – від Європейської площі до Верховної Ради України – і заблокували проїзд. Гасло акції протесту – "За доступне розмитнення кожному українцю", інформує Еспресо ТВ.  Головна мета заходу – вимога доступних тарифів на розмитнення, як у країнах ЄС, та припинення дискримінації від дорожньої поліції на дорогах. 

Як додає Радіо Свобода, нині в Україні для її громадян неможлива реєстрація ввезених з-за кордону автомобілів, які не відповідають стандартові "Євро-5". Це означає неможливість реєстрації машин, старших від 2010 року (коли став діяти цей стандарт) – незалежно від їхнього технічного стану.

Власники автомобілів на "єврономерах" наводять такий приклад. У Львові активісти придбали старий "Запорожець" за 250 доларів, який у Польщі оцінили у 800 доларів. За переоформлення цієї машини на іноземну реєстрацію сплатили 250 доларів. В Україні ж розмитнити цей "Запорожець", старший від 2010 року, можна лише через суд, сплативши три тисячі доларів митних платежів.

Фото – Богдан Досюк. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: