fbpx

Водій франківської маршрутки вчинив грубе порушення – заправлявся під час рейсу з пасажирами в салоні

Суспільство 00:10, 11.09, 2015

Водій франківської маршрутки №86 перервав рейс і з'їхав з маршруту, щоби заправитися "на завтра". Шофер порушив – заливав пальне у бак на автозаправці, не висадивши пасажирів з автобуса. АЗС виглядала сумнівною.

На маршрутку перевізника Михайла Срібняка, яка працювала сьогодні о 21.00, виконуючи рейс №86, у групі "Комуналка ІФ" у Фейсбук поскаржився один з пасажирів автобуса, франківець Сергій Монолатій.

1

На прохання представника Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Максима Сича, який відреагував на повідомлення, Сергій Монолатій докладно описав ситуацію.

"Маршрут 86. Держномер: АТ1147АА. Водій чоловік старшого віку, сивий. Їхалось в напрям з центру в сторону Сільпо – Набережна. Після зупинки на вулиці Довженка, навпроти заправки WOG, на якій вийшла певна кількість пасажирів, в салоні залишилось 7 пасажирів, 6 дорослих та одна дівчинка шкільного віку молодших класів. Закрились двері і водій спитав: "Куди ви всі їдете?" На що пасажири відповіли, що їдуть не в Богородчани чи Тисменицю, а згідно із маршрутом. Після чого водій сказав, що поїдемо далі, але спочатку він на кілька хвилин повинен заїхати заправитись, бо йому потрібно на завтра паливо і він не збирається потім з кінцевої зупинки (з Набережної) їхати знову на заправку. А так собі заправиться і повезе всіх далі і поїде додому. Після даної фрази здійснив маневр повороту з вул. Довженка в сторону Льодової Арени. Проїхав кількасот метрів після повороту, з лівого боку вулиці виявилась міні-заправка (цистерна + кіоск з заправником). Запаркувавшись біля цистерни, той пішов до заправника (запропонувавши тим, кому "тисне попалити", вийти попалити, і побачивши, що таких бажаючих робити дану процедуру на "заправці" немає, закрив двері і пішов заправляти автобус). Після процедури заправки виїхав назад на Довженка і поїхав в напрямку Сільпо", – навів деталі пасажир.

Сергій Монолатій висловив стурбованість не так з приводу самоуправства водія, який самовільно покинув маршрут, як з приводу порушення ПДР, за якими заправка пасажирського транспорту на АЗС має відбуватися тільки за умови, що той порожній. Пасажирів, за Правилами дорожнього руху і правилами безпеки, мали би висадити перед заправкою і забрати після того, як автобус від'їхав з АЗС. В цьому випадку водій ризикував життям людей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: