fbpx

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав «Хімік», оскаржує штраф і нарікає, що йому зламали палець

Суспільство 17:13, 08.09, 2017

Водій, який в ніч з 18 на 19 червня цього року порушив ПДР, не мав посвідчення водія і відмовився пройти освідчення на алкоголь, оскаржив адмінстягнення в апеляційному суді.

Як писав КУРС, Івано-Франківський міський суд визнав водія винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік.

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав відомий у Франківську "активіст" Михайло Бойчук, більше знаний як "Хімік".

Водієм-порушником виявився Михайло Ільницький – викладач Київського міжнародного університету, який після Майдану претендував на посаду очільника прикарпатської міліції. Ільницький також очолює громадську організацію "Громада і закон", у 2012 році балотувався до Верховної Ради від виборчого округу №86.

На нинішньому засіданні в апеляційному суді Ільницький стверджував, що патрульні поліцейські склали постанову із порушенням. Мовляв, в той час, коли були складені два протоколи та постанова, правопорушник перебував у лікарні, куди його забрала швидка допомога з міського відділу поліції.

Михайло Ільницький просив заслухати на засіданні свідків. Але суддя вирішив дивитися відео з відеореєстраторів патрульних. За кілька хвилин суддя Олександр Васильєв перервав перегляд, мотивуючи тим, що в матеріалах справи немає підтверджень, що відео надали саме патрульні. Відтак постановив зобов’язати управління патрульної поліції підтвердити, що надане суду відео – з нагрудних камер патрульних. Питання про допит свідків суддя обіцяв розглянути після вивчення відеоматеріалів.

Однак на клопотання адвоката Ільницького таки вирішив заслухати одного зі свідків – невістку правопорушника, яка на суді стверджувала, що за кермом була саме вона.

Любов Ільницька пояснила, що 18 червня вона з чоловіком та його батьками поверталися з Манявського скита. За її словами, саме вона була за кермом автомобіля. По дорозі заїхали у двір по вулиці Мазепи, де мали зустрітися з родичами. Коли автомобіль зупинився, ззаду під’їхав екіпаж патрульних.

1

Жінка стверджує, що патрульні, коли забирали Ільницького у відділок, зламали йому палець. Про це вона дізналася від нього телефоном.

"А ще він гіпертонік і приймає ліки від тиску, тому я дала йому в дорогу бутилку води", – переконувала суд Любов Ільницька.

Також вона зазначила, що патрульні застосовували силу до її чоловіка та свекрухи.

"Потім викручували руки моєму чоловікові і мамі, діти на це все дивилися і повигризали нігті до крові. А взагалі, це був великий стрес для нашої сім’ї", – переконувала невістка Ільницького.

На наступному засіданні суд має намір додивитися відео і з’ясує достовірність слів Ільницької.

До речі, сьогодні Івано-Франківський міський суд мав розглянути справу Олександра Ільницького – сина Михайла Ільницького, який обвинувачується у злісній непокорі вимозі поліцейського. Однак Ільницький-молодший написав клопотання про перенесення розгляду справи через те, що він хворіє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: