fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Водолікування, ЛФК, психологічне розвантаження: в амбулаторії Дзвиняча відкрили кабінети відновного лікування та реабілітації

Водолікування, ЛФК, психологічне розвантаження: в амбулаторії Дзвиняча відкрили кабінети відновного лікування та реабілітації

Здоров'я 11:17, 28.09, 2016

У Дзвинячі реалізували проект з відновного лікування хворих, який сільська рада представляла на обласному конкурсі.

У Дзвиняцькій сільській амбулаторії, що в Богородчанському районі на Івано-Франківщині, відкрили кабінети відновного лікування та фізичної реабілітації, інформує прес-служба облради.
 
Створення реабілітаційного комсплексу на базі сільської амбулаторії стало можливим завдяки реалізації проекту "Відновне лікування хворих, реабілітація – крок до успіху, до повноцінного життя", який сільська рада Дзвиняча виграла на обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. На впровадження заходів з обласного бюджету було виділено 120 тисяч гривень. Ще понад 50 тисяч гривень склали кошти районного, сільського бюджетів та громадських організацій.
"Сьогодні, в умовах російсько-української війни багато хлопців потребують реабілітації, і не тільки фізичної. А разом з ними потребують кваліфікованої допомоги дітки, які народжуються з фізичними вадами. Обласна рада готова йти назустріч всім пропозиціям, щоби допомогти вирішити ці питання", – наголосив голова облради Олександр Сич.
"Ми хочемо, аби діти з фізичними вадами могли займатися у залі лікувальної фізкультури і відновлювали свої функціональні можливості. В амбулаторії є також кімнати відпочинку для психологічної реабілітації. Бо ті хлопці, які пройшли буремний Схід, вони часто потребують простої розмови. Тут вони зможуть це отримати", – зауважив голова депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолій Піцуряк.
 

В структуру лікарської амбулаторії, окрім традиційних, входять кабінет водолікування, зал лікувальної фізичної культури площею близько 100 кв. м, плавальний басейн на дві доріжки, палати денного стаціонару. В установі працює троє лікарів, семеро працівників медичного персоналу та п’ятеро працівників обслуговуючого персоналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: