fbpx

Воєнна хроніка: День Незалежності на лінії вогню

Суспільство 21:19, 24.08, 2015

На Донбасі День Незалежності відзначили строкато. Між Лисичанськом і Сєвєродонецьком вбрали міст в український стяг. А під Станицею Луганською запекло гатили бойовики.

Найбільш вражаючою була зхустріч двох сусідніх міст Лисичанська і Сєвєродонєцка на мості біля залізничного вокзалу. У кількох кроках один від одного, люди не змогли обійнятися і потиснути руки – через зруйнований бойовиками міст. Однак, справжніх патріотів об'єднав 70-метровий державний стяг – його постягнули між обома берегами.  

Під обстрілом бойовиків у населеному пункті Володарському, що неподалік Маріуполя, від вибуху загинула 4-річна дитина. Ще трьох дітей від 8-ми до 10-ти років шпитальовано з тяжкими травмами. Малеча знайшла поблизу двору невідомий предмет, почала з ним гратися і він вибухнув. Що це була за смертельна знахідка, з’ясовують правоохоронці.

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що протягом 24-26 серпня з боку бойовиків буде велика кількість провокацій. Про це поінформував речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, повідомляє Еспресо.TV.

"За нашими даними, на 24, 25 та 26 серпня очікується велика кількість провокацій", — зазначив Селезньов.

Водночас, речник Генштабу спростував інформацію, що українські війська нібито готують артилерійські обстріли в секторі "А".

"Українську сторону, яка входить до складу СЦКК, російська сторона поінформувала, що нібито українці найближчим часом розпочнуть з реактивних систем залпового вогню обстріл населеного пункту у секторі "А", в районі Бахмутської траси. Ця інформація не відповідає дійсності", — зазначив Селезньов.

Як повідомили у прес-центрі АТО 24 серпня, за минулу добу незаконні збройні формування 82 рази порушили режим припинення вогню. 18 разів противник використовував артилерію, 40 —міномети, 1 — БМ-21 "Град". З українстького боку втрат немає. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: