fbpx

Володимир Гарматюк презентував фотовиставку про людей. ФОТО

Культура 16:09, 15.06, 2017

Серію з 35 репортажних фото Володимира Гарматюка можна побачити у фортечній галереї "Бастіон" в Івано-Франківську.

Володимир Гарматюк каже, що не є професійним фотографом, але коли є можливість, він старається взяти із собою фотоапарат.

"Я люблю ловити моменти, які мені видаються цікавими. Пізніше, переглядаючи те, що потрапило в кадр, я іноді знаходжу ті змісти, яких міг не зауважити під час зйомки", – каже автор.

Йому подобається спостерігати за людьми і ловити їх у кадр. Так, до експозиції увійшли світлини з різних країн, міст і місць, де бував Володимир. 

Одного разу, коли він робив титри для одного з документальних фільмів на Перегляд сучасного польського кіно, Гарматюк познайомився із віршами Яна Твардовського. В одному із них йшлося: "Поспішайте любити людей! Вони швидко відходять, а від них залишаються капці, телефон". Він переконаний, що, бігаючи за дрібницями, люди часто упускають важливі у своєму житті речі.

"І всі ці люди на фотографіях, напевно, бігають – ганяються за чимось неважливим і пропускають важливі речі. Це свого роду самонаказ,  каже Гарматюк.  Головний меседж  зупиніться, схаменіться, переосмисліть себе. Це, може, банально звучить, але в певний момент життя розумієш, що насправді втрачаєш".

А виставка у "Бастіоні" стала очікувано неочікуваною. Як зізнається Володимир, на власну виставку записався ще на початку 2016 року, коли допомагав своїй знайомій Тамарі Коренєвій з Донецька знайти місце для фотовиставки. Тоді його попередили, що черги на організацію виставок довгі. А сьогодні у допомозі у відборі світлин зі своєї великої колекції для виставки завдячує фотографині Жанні Хрущовій.

Більшість робіт Володимира Гарматюка можна побачити у соцмережі facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: