fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Володимир Олійник закликав залишити в минулому році хаотичність та "партійні" підходи у визначенні пріоритетів розвитку та розбудови міста

Володимир Олійник закликав залишити в минулому році хаотичність та "партійні" підходи у визначенні пріоритетів розвитку та розбудови міста

Політика 19:54, 20.01, 2017

На позачерговій сесії Івано-Франківської міськради голова фракції "Українського об'єднання патріотів-УКРОП" Володимир Олійник звернувся із заявою фракції щодо відмови від хаосу та "партійних" підходів у питаннях, що стосуються розбудови міста, та закликом започаткувати комплексний підхід до облаштування як центральної частини міста, так і його мікрорайонів.

Текст заяви:

Заява фракції "Українського об’єднання патріотів-УКРОП" в Івано-Франківській міській раді "Про системність та комплексність в організації міського середовища в місті Івано-Франківську".

За минулий, 2016 рік, який чи не вперше за новітню історію міста, завдяки перевиконанню міського бюджету, місто отримало достатні ресурси для якісного прориву в своєму розвитку, перетворенню його в справді сучасне комфортне європейське місто.

Фракція "Українського об’єднання патріотів-УКРОП" в Івано-Франківській міській раді зазначає, що роботи в місті здебільшого проводяться несистемно, хаотично та без встановлення об’єктивних пріоритетів. Такий підхід не дозволив отримати бажаного та досяжного ефекту.

Згідно комплексної Програми розвитку Івано-Франківська на 2015-2025 роки, яку розробив ще в 2015 році Інститут розвитку міста "Новий Івано-Франківськ" спільно з Фондом Олександра Шевченка, стратегічною метою розвитку міста визначено добробут, безпеку і комфорт іванофранківців та зростання соціальних стандартів міста до європейського рівня.

Важливим фактором підвищення якості та життєвих стандартів Програма вважає комплексний підхід до облаштування як центральної частини міста, так і його мікрорайонів.

Зокрема, Програмою заявлено про необхідність встановлення в місті пріоритетів для учасників дорожнього руху: 

"Пішохід – Велосипед – Громадський транспорт – Автомобіль".

Другим важливим фактором розвитку мікрорайонів визначається комплексний підхід до ремонту та модернізації мікрорайонів.

Підхід до облаштування мікрорайонів, який взятий на озброєння владою за останній рік (вибіркове, часто за "партійними" пріоритетами "брукування" тротуарів, хаотичне встановлення майданчиків та обладнання, асфальтування за застарілими технологіями, і тому подібне), який позбавлений комплексного підходу, вважаємо неправильним.

Переконані, що після врахування всіх побажань мешканців мікрорайону, після проведення громадських слухань повинен бути оперативно розроблений комплексний план облаштування мікрорайону, який і повинен в цілісному вигляді бути виставленим на тендер.

Подріблення замовлень для реалізації комплексного плану модернізації мікрорайонів є шляхом хибним, що приводить до безвідповідальності за кінцевий результат реалізації проектів в цілому.

Переможець тендеру – генпідрядник повинен взяти на себе загальний контроль та відповідальність за виконання проекту в цілому. Генпідрядник може взяти на субпідряд (за потреби) фахівців та підприємства більш вузького профілю – спеціалістів з озеленення, встановлення бруківки, асфальтування, виготовлення та встановлення дитячих майданчиків, фонтанів, освітлення та іншого.

Днями Фонд Олександра Шевченка та Інститут розвитку міста "Новий Івано-Франківськ" розпочали представлення громаді проектів візуалізацій реконструкції мікрорайонів.

Добрі відгуки отримав проект реконструкції алеї мікрорайону Пасічної та обладнання пішохідно-велисипедного моста. На наступному тижні будуть представлені візуалізації реконструкцій мікрорайону "БАМ" та району вулиці Молодіжної.

Велика кількість зелених насаджень, вуличні меблі та фонтани, якісна пішохідна, велосипедна та транспортна інфраструктура повинні дарувати затишок та комфорт для мешканців.

Саме так фракція УКРОП бачить розвиток міста – комплексно, сучасно, швидко, якісно, технологічно при комплексному підході до виконання робіт та персональній відповідальності за її результати. Хаотичність та "партійні" підходи, які часто мали місце в 2016 році, повинні залишитися в минулому.

 

Депутати фракції "Українського об’єднання патріотів-УКРОП"

в Івано-Франківській міській раді:

Володимир Олійник

Дмитро Чміль

Сергій Гаєвський

Віталій Мерінов

Мстислав Тарас

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: