fbpx

Волонтер Хесус Сеґов’я зі США два роки навчатиме дітей у Криворівні

Суспільство 18:22, 04.07, 2016

Серед гуцулів два роки буде жити і працювати волонтер Корпусу Миру з Каліфорнії Хесус Сеґов’я.

Криворівнянська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. Грушевського уклала угоду із Корпусом Миру США в Україні про співпрацю у рамках проекту "Молодіжний розвиток", пише КУРС з посиланням на verchovyna.at.ua.

Корпус Миру працює в 120 країнах, його фінансують американські платники податків. Організація сприяє миру і дружбі між людьми різних національностей і культур – саме з цією метою добровольці Корпусу Миру певний час живуть і працюють між людьми різних національностей і культур. 

Перед приїздом до Криворівні Хесус та ще 73 волонтери проектів "Розвиток громад", "Молодіжний розвиток" і "Викладання англійської мови як іноземної" Корпусу Миру США в Україні урочисто, одягнувшись у вишиванки, прийняли у Києві присягу.

Хесус на запитання, чому саме обрав Україну, відповідає:

"Я знаю, що на території вашої країни війна. Тому від імені молоді Сполучених Штатів Америки я хочу допомогти молоді України, насамперед – допомогти зрозуміти себе". 

Українську мову Хесус вивчив за три місяці свого перебування у селищі Козелець на Чернігівщині, куди для ознайомлення з Україною він приїхав на початку березня і, проживаючи в одній сім’ї, дванадцять тижнів працював у школі №3. 

Щодо своєї праці у Криворівні Хесус має багато планів, але каже, що спочатку мусить познайомитись з усіма учнями школи та жителями села. Для цього буде створено у селі клуб, з назвою якого поки що не визначились. Хесус учитиме дітей американських ігор. У такій формі, спілкуючись з англомовним юнаком, криворівнянці швидше і легше вивчать іноземну мову. А втілення шкільних програм активно розпочнеться у вересні – з початком навчального року. Хесус ознайомить із навчальним процесом у школах Америки і вивчить наш досвід. Також волонтер спільно з учителями школи повинен написати проект, який би стосувався розвитку і криворівнянської школи, і громади села загалом, на реалізацію якого Криворівня може отримати грантові кошти. 

Зараз Хесус допомагає господарям, у яких проживатиме упродовж двох років, заготовляти сіно, доглядати худобу, рибалить на Чорному Черемоші і знайомиться з сусідами, побутом гуцулів та укладом їхнього життя. А також проводив перші свої заняття з дітьми у літньому оздоровчому таборі.

Загалом, на Прикарпаття, окрім Хесуса, приїхало ще кілька добровольців Корпусу Миру. Вони проживатимуть у Коломиї, селищі Солотвин Богородчанського району, Бурштині, троє – в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: