fbpx

Волонтер Корпусу миру США помагатиме надвірнянцям писати гранти

Суспільство 19:12, 17.02, 2017

Регіональний менеджер Корпусу миру США в Україні, керівник проекту "Розвиток громад" Роман Олексенко зустрівся з керівництвом Надвірнянської міськради, громадськими та бюджетними організаціями району, які стануть партнерами цього проекту.

Метою проекту "Розвиток громад" є допомога українським громадам стати більш економічно та соціально стабільними через посилене громадянське суспільство та покращене ділове середовище.

Під час зустрічі йшлося про те, що в Надвірну приїде волонтер Корпусу миру, який працюватиме в таких напрямках:

– надання допомоги в написанні грантових проектів та програм із залученням додаткових інвестицій в економіку міста;

– пошук партнерів та налагодження співпраці з організаціями як в межах України, так і за кордоном;

– мобілізація ресурсів джерел фінансування діяльності організацій-партнерів;

– сприяння розвитку туристичної діяльності міста;

– розвиток та просування ідеї волонтерської діяльності в громаді;

– покращення співпраці між державними установами та громадськими організаціями задля реалізації спільними зусиллями проектів в громаді тощо.

Корпус миру – громадська організація, яка була заснована Президентом США Джоном Кеннеді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. Діяльність Корпусу миру відбувається через співпрацю американських добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус миру до себе. В Україні Корпус миру розпочав свою роботу у травні 1992 року. У своїй діяльності керується такими основними цілями, як надання громадянам України допомоги у професійному розвитку та сприяння взаєморозумінню та співпраці громадян обох країн.

В Україні добровольці Корпусу миру працюють за трьома проектами: "Розвиток громад", "Викладання англійської мови як іноземної" та "Молодіжний розвиток".

Читайте також: Як американець об'єднав гуцульське село про волонтера Корпусу миру Хесуса Сеговію, який працював у Криворівні Верховинського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: