fbpx

Волонтери "Теплого міста" набиралися досвіду у Відні

16:11, 25.07, 2014

Волонтери середовища "Тепле місто" побували у Відні і Братиславі та повернулись до Івано-Франківська, сповнені нових ідей та вражень для створення образу рідного міста.

Як повідомляв КУРС раніше, середовище "Тепле Місто" в рамках своєї діяльності бере натхнення та здорові приклади з успішних, розвинутих європейських міст. Таким чином виникли культурні резиденції – поїздки з метою набуття візуального, культурного і, врешті, емпіричного досвіду. Перша резиденція щойно повернулася з Відня та Братислави.

Сім чоловік проїхали понад 2000 км автобусом, пройшли понад 400 км пішки, відзняли понад 1000 знімків, провели дві безсонні ночі, провели три наради, проаналізували кожен см² Відня.

Метою першої резиденції було набуття досвіду для впровадження таких проектів як "Вивіски", проект "Грюнвальдська", "Urban Space 100".

"Відень був обраний містом для першої резиденції через свою розвинутість у цікавих нам напрямках, а також через свою візуальну наближеність, оскільки ще лише століття тому Відень був столицею імперії, до якої належав і Франківськ, а всі архітектурні тенденції йшли звідти. Окрім того, Відень входить до рейтингу кращих міст для еміграції як місто, що пропонує "дуже привабливі можливості для тих, хто прагне працювати, навчатися і розвиватися", – зазначають учасники резиденції.

Дизайнер, тімлід проекту "Вивіски" Микола Шкварок відзначив, що у Відні для людини на вулицях мало перешкод:

"Цікаві процеси в свідомості відбуваються, коли но очах оживають фотографії з блогів і якісь божевільні рендери архітектурних проектів. Виявляється, що такі місця і проекти живуть насправді, а не лише на Тамблері і Пінтересті. У Відні майже весь простір дружній до людини, мало перешкод, заборон і обмежень, тому на людях не видно традиційної для нас настороженості. Загалом ціла купа нового: рішення, матеріали, організація".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: