fbpx

"ВОЛЯ" і "Батьківщина" посварились через шутри

Політика 12:21, 18.03, 2016

Депутат сільради Микуличина від "Батьківщини" на сесії облради звинуватив "ВОЛЮ" у піарі на викритті фактів незаконного видобутку піщано-гравійної суміші та оприлюдненні їх у мережі Інтернет.

""ВОЛЯ" перед виборами обіцяла вивчати проблеми громадськості, натомість займається популізмом та заважає роботі людей. Звертаюсь до партії "ВОЛЯ" та ГО "Голос": Якщо ви не можете нічим помогти, то не заважайте працювати на розвиток Яремчанського району і не несіть ворожнечу серед громади", – виступив депутат.

Очільниця факції "ВОЛЯ" Ольга Галабала у відповідь на звинувачення зазначила, що за три місяці обласна рада не зробила кроків вперед для змін на Прикарпатті.

Тим не менш, протягом останніх трьох місяців "ВОЛЯ" почала викривати факти незаконного видобутку піщано-гравійної суміші (в Микуличині, в Заболотові, в Воскресінці), незаконної вирубки лісів (на Богородчанщині, в Надвірній, на території НПП "Гуцульщина").

"У нас є фото- і відеоматеріали, де зафіксований незаконний видобуток гравію. Мені соромно, що депутат може виступати, констатувати незаконний видобуток гравію і казати, що це нормально",  зазначила Галабала.

Депутат сільради також зазначив, що депутат облради від "Батьківщини" Мироняк видобував у Микуличині гравій для потреб місцевої громади.

Згідно зі статтею 86 Водного кодексу видобування піску, гальки і гравію в руслах малих та гірських річок забороняється.

Також, як повідомила Галабала, партія "ВОЛЯ" проаналізувала, скільки надр видобувається, виявила, що нафтовидобувні компанії не сплачують податки в місцеві бюджети, не відшкодовують громадам завдану шкоду.

За словами Галабали, за останні місяці обласна влада не зробила жодних кроків для боротьби з системою.

"Коли я стала депутатом облради і заступником голови, я думала, що можна шось змінити. На жаль, за три місяці роботи обласної ради нічого не змінилось, система дуже опирається. Де боротьба з олігархами? Де прозорий розподіл коштів?"  наголосила Галабала.

Фракція "ВОЛЯ" заявляє: "Ми і надалі будем фіксувати факти незаконного видобутку гравію, незаконної вирубки лісу і оприлюднюватимемо це в Інтернеті та просимо правоохоронні органи відреагувати на цю незаконну діяльність. Ми і надалі говоритимемо про те, що в нас працюють нафтовидобувні компанії, які фактично ні копійки не платять нашим громадам. Дискомфортно знати всю правду, яка є в області, але обласна влада не зробила ні кроку на шляху боротьби з цим"

Нагадаємо, активісти партії "ВОЛЯ" разом з начальником Держекоінспекції Ігорем Стефураком та головою екологічної комісії Обласної ради від партії "ВОЛЯ" Михайлом Якимчуком зафіксували факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з річки Прутець. На місце події прибув і депутат облради від фракції “Батьківщина”, якому начебто належить техніка, та переконував, що гравій відбирається для підсипання доріг населеного пункту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: