fbpx

"ВОЛЯ" ініціює створення у місцевих радах комісій з питань учасників АТО

Суспільство 17:00, 29.01, 2016

"ВОЛЯ" ініціює створення у місцевих радах комісій з питань учасників АТО, які допомагатимуть бійцям вирішувати їхні проблеми. Так, депутати Верховинської районної ради створили постійну комісію з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей.

Відповідне звернення до голови райради зачитала очільник фракції "ВОЛЯ" Ольга Соломійчук, а депутати районної ради підтримали ініціативу людей ВОЛІ, повідомляє прес-служба партії.

"Щодня учасники антитерористичної операції та їх сім’ї стикаються з сотнями проблем, зокрема щодо охорони здоров’я, реабілітації і соціального захисту, працевлаштування, виділення земельних ділянок, покращення житлових умов, а подекуди їхні права залишаються незахищеними та проігнорованими. У зв'язку з цим є гостра необхідність у створенні окремої постійної комісії Верховинської районної ради, повноваження якої будуть спрямовані на захист прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей", – зазначила Соломійчук.

Створення постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей депутати Бурштинської міської ради обговорять уже на наступній сесії. Голова фракції "ВОЛЯ" у Бурштинській міськраді Василь Бублінський під час сесійного засідання міськради зачитав пропозиції щодо створення комісії.

"Ми зачитали звернення про створення окремої комісії, яка сприятиме у вирішенні проблем учасників АТО, і нашу пропозицію підтримали й інші депутати.  розповідає Бублінський.  Створення вказаної комісії не лише дасть змогу об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування та громадських організацій, які надають допомогу бійцям, але й визначити той орган ради, що нестиме відповідальність з питань, віднесених до компетенції комісій районної ради перед військовослужбовцями Бурштина, які захищали та захищають незалежність і територіальну цілісність України".

Нагадаємо, що в Івано-Франківській обласній раді з ініціативи волонтерів та учасників АТО створили окрему постійну комісію з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО та членів їх сімей. На захист бійців стали депутати облради від партії "ВОЛЯ"  заступник голови облради Ольга Галабала та Андрій Марійчин, якого обрали секретарем новоствореної комісії. Спільним зусиллями бійців і волонтерів АТО та депутатів вдалося відстояти створення комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: