fbpx

"ВОЛЯ" оскаржить у суді таємне голосування щодо членів поліцейської комісії на Прикарпатті. ВІДЕО

Політика 17:00, 26.05, 2016

Політична партія "ВОЛЯ" оскаржуватиме в суді таємне голосування Івано-Франківської облради щодо обрання членів поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в області.

Про це заявила голова фракції партії “ВОЛЯ” Ольга Галабала під час засідання п’ятої сесії Івано-Франківської обласної ради в четвер.

Депутат підкреслила, що депутати від партії “ВОЛЯ” не братимуть участі у такому голосуванні.

Галабала повідомила, що на зустрічі громадських активістів було вирішено встановити три критерії, яким мають відповідати члени поліцейської комісії, а саме:

– участь у подіях Майдану;

– участь в Антитерористичній операції на сході України;

– працевлаштованість.

Вона поцікавилась, за якими критеріями обирались запропоновані кандидатури, на що депутат облради Тарас Виноградник відповів, що єдиним критерієм є активна громадська позиція.

На переконання членів партії “ВОЛЯ”, під вищезгадані три критерії не підпадають кандидатури ні Тараса Виноградника, ні Віталія Костишина. Натомість підпадають представники інших громадських організацій, чиї кандидатури не були запропоновані на розгляд обласної ради: Іван Філіпович з ГО “Громадська барикада” (нагороджений орденом ІІІ ступеня, поранений на Майдані), Іван Качмара з ГО “Побратими ЮА” (учасника АТО), Ігор Лазарчук від громадського формування “Охорона громадського порядку Коломиї” (учасник АТО) та учасник АТО Василь Кузьмин.

Галабала наголосила, що це велика відповідальність стати членом поліцейської комісії.

“Ці люди будуть по суті здійснювати люстрацію. В інших областях таким людям підпалюють будинки, нищать машини”, – зазначила Галабала.

Політик запропонувала провести голосування відкрито, однак ця пропозиція не була підтримана.

Натомість депутати облради спільно проголосували за кандидатуру Ігоря Синяка від ГО “Спілка учасників АТО”.

Другу кандидатуру вирішили обрати таємно. Обирали серед Тараса Виноградника, Богдана Мойсишина від ГО “Народна Самооборона” і Костишина Віталія від ГО “Поступовий гурт франківців”. Хоча Виноградник свою кандидатуру перед голосуванням відкликав.

Однак, обрати другого представника таємним голосуванням гне вдалося: Костишин отримав 41 голос, за Мойсишина проголосували 26 депутатів, за Виноградника – один, двоє не підтримали жодного кандидата, 13 бюлетенів залишилися не використаними.

Сесія вирішила влаштувати другий тур голосування на наступному пленарному засіданні.

Нагадаємо, всього в атестаційній комісії буде працювати п’ять осіб: двоє від облради, решта –від міністра МВС, голови Нацполіції та керівника обласного управління Нацполіції. Склад атестаційної комісії обирається максимум на 3 роки і працює на громадських засадах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: