fbpx

"ВОЛЯ" перевірить усі документи щодо будівництва сміттєсортувальної лінії в урочищі Чобіток, – Галабала

Суспільство 13:59, 04.04, 2016

Представники партії "ВОЛЯ" вже отримали всі документи стосовно будівництва полігону ТВП і сміттєсортувальної лінії в урочищі "Чобіток" в м. Надвірна та після їх повторного вивчення зроблять доповідь щодо цього питання на сесії.

Про це заявила очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала під час засідання 31 березня.

"Ми витребували всі документи, вони вже в нас є. Це 70 сторінок всіх експертиз. Зараз ми просимо і Водгосп, і Екоінспекцію повторно вивчити ці документи, ми погодили алгоритм дій з ініціативною групою, – заявила вона.  Ми вивчаємо документи, робимо спільний виїзд, розглядаємо це питання на економічній комісії і доповідаємо на сесії".

Представниця села Назавизів Надвірнянського району під час виступу на сесії заявила, що мешканці села занепокоєні близькістю розташування сміттєсортувальної лінії в урочищі Чобіток до житлових будинків.

Нагадаємо, член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до заступника міністра природних ресурсів України Світлани Коломієць з проханням сприяти фінансуванню з Держфонду охорони навколишнього природного середовища важливих для Надвірнянського району екологічних проектів, зокрема будівництва полігону ТВП і сміттєсортувальної лінії в урочищі "Чобіток" в м. Надвірна.

Мешканці Назавизова в першу чергу занепокоєні розташуванням полігону поблизу русла річки Черлена, тим, що земельна ділянка знаходиться вище села Назавизів, менш ніж за 3 км до річки Бистриці, воду з якої п'ють мешканці Івано-Франківська.

Також ініціативна група просить повторно зробити усі експертизи та надати інформацію відповідних служб про вплив об'єкту на навколишнє середовище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: