fbpx

"ВОЛЯ" просить облраду розблокувати децентралізацію населених пунктів навколо Франківська

Політика 12:22, 23.09, 2016

Ольга Галабала просить обласну раду повторно розглянути питання внесення змін до Перспективного плану, щоб дати шанс спроможним громадам, в яких є добровільність, об’єднатись.

Про це заявила очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала під час дев’ятої сесії обласної ради 23 вересня.

Галабала нагадала, що ще під час сесії обласної ради 12 серпня депутати розглядали зміни до Перспективного плану. Тоді в депутатського корпусу була спільна позиція з приводу об’єднання громад навколо міста Івано-Франківська: тим територіальним громадам, де є спроможність і добровільність, треба давати змогу об’єднуватись. Було домовлено, що питання таких громад будуть виноситись на сесії облради.

"Ми домовлялись, що щодо деяких громад ми будемо виносити питання на кожну чергову сесію. Дуже багато роботи було проведено різними людьми за цей період часу від 12 серпня і до тепер. І я можу констатувати, що наші європейські та американські партнери мають одностайну позицію: де є добровільність та де є спроможність, навіть якщо громада біля міста і навіть якщо громада сільська, – нехай йде та об’єднується. Ми мали також розмову із паном Негодою  у нього позиція така сама. Але, на жаль, ми не отримали ні на цю чергову сесію, ні на минулу жодного проекту рішення змін до перспективного плану", – наголосила Галабала.

Зокрема, це громади навколо міста Івано-Франківська: Загвіздянська, Черніївська, Вовчинецька і низка інших громад. 

Галабала зазначила, що це питання блокується Офісом реформ, ОДА каже, що знімає з себе відповідальність, бо цим питанням займається Офіс реформ і Регіональна робоча група. В результаті громади вже майже втратили шанс піти на вибори.
Ольга Галабала просить голову облради і голову ОДА прислухатися до позиції, яка є у депутатського корпусу.

"Прошу дати протокольне доручення ще раз розглянути на комісії облради спільно з Офісом реформ питання щодо цих громад, які зараз "зависли" в повітрі. Я знаю, що з таким же питанням виступав і голова постійної депутатської комісії з питань місцевого самоврядування. Давайте все-таки цим громадам, які дуже хочуть об'єднання, дамо такий шанс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: