fbpx

"ВОЛЯ" в обласній раді збільшить фінансування на програми підтримки громад, – Макота. ВІДЕО

Політика 14:15, 09.10, 2015

Одним із пріоритетних напрямків роботи команди "ВОЛІ" в обласній раді буде налагодження тісної співпраці між мешканцями області та владою.

Про це заявила кандидат в Івано-Франківську обласну раду від партії “ВОЛЯ” Галина Макота.

“Основною цінністю в нашій державі, відповідно до Конституції є Людина. Основним гаслом Майдану було те, щоб влада чула свій народ”, – нагадала вона.
“Всі програми фінансування повинні відображати реальні потреби громад сіл та міст. Тому в обласній раді ми перш за все будемо вимагати збільшення фінансування на програми підтримки громад для того, щоб збільшувалась кількість органів самоорганізації населення, щоб кожен громадянин мав право впливати на прийняття державних рішень, щоб влада не була відірвана від мешканців своєї області”,  заявила кандидатка в облраду.
“Адже тільки якщо буде сильна громада, якщо людина буде мати належні умови розвитку у своїй громаді, це буде єдиною і найефективнішою зброєю у боротьбі із російським агресором”,  підкреслила Макота.
Люди ВОЛІ вважають, що в Україні досі панує олігархат, бо люди так і не стали власниками свого національного багатства.
“Все майно в державі: надра, землі, ліси, корисні копалини – є власністю громад, а не чиновників. Влада має бути лише обслуговуючим персоналом, який громади наймають на роботу і можуть відкликати в разі неефективності”,  заявила Макота.
Кандидатка в облраду заявила, що “ВОЛЯ” здійснить наступні кроки, щоб збільшити повноваження громад:
– Інвентаризація майна, земель та ресурсів громади;
– Створення відкритого реєстру власності майна громади;
– Передача відомчих установ у власність громади;
– Передача власності району та області громадам;
– “Агроліси” віддасть громадам.
Галина Макота вважає, що місцеві чиновники мають бути відповідальними перед громадою. За її словами, громада повинна мати право відкликати місцевих чиновників, які не справляються з роботою або помічені в корупції. Також чиновники мають прибути на виклик громади на місцеві збори, щоб звітувати про свою роботу та відповісти на запитання людей. 
“Громада може висловити недовіру своєму міському чи сільському голові. І якщо загальні збори чи референдум підтримає це рішення – такого голову буде звільнено”,  сказала представниця “ВОЛІ”.
Макота підсумувала, що “ВОЛЯ” йде у владу для того, щоб створити реальні громади і повернути людям права, які належать їм за Конституцією.
Нагадаємо, загалом від партії “ВОЛЯ” на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, балотується 1153 кандидати в ради усіх рівнів на Прикарпатті.
Політична реклама
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: