fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "ВОЛЯ" виступила проти партійних квот при розподілі коштів та несправедливого фінансування районів області

"ВОЛЯ" виступила проти партійних квот при розподілі коштів та несправедливого фінансування районів області

Політика 07:28, 11.06, 2016

Депутати фракції "ВОЛЯ" в облраді виступили проти партійних квот при розподілі коштів, непропорційного та несправедливого фінансування районів.

Про це заявили депутати від партії “ВОЛЯ” на сесійному засіданні 10 червня.

Дискусія виникла під час обговорення проекту рішення “Про цільову програму енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії Івано-Франківської області на 2016-20 рр”. Згідно з нею передбачається заміна котлів, встановлення двотарифних лічильників, термомодернізація приміщень, заміна вікон тощо.

На сесії з’ясувалося, що депутатам не роздали додаток 5 до проекту рішення, більше того, за словами депутата від “ВОЛІ” Ольги Федишиної, його навіть не опублікували на сайті облради. В цьому додатку вказаний розподіл коштів по районах. Ольга Федишина його дослідила та виявила, що в запропонованій програмі нерівномірно представлені райони області, на деякі з них фактично не передбачено виділення коштів для реалізації програми.

“В цій програмі немає зведеної інформації по потребах Надвірнянського району, Яремчанської міської ради, хоча об’єктів там багато. Згідно з інформацією, яку мені надав заступник голови Надвірнянської РДА, вони мали подавати таку інформацію вам, зокрема, це пропозиції щодо потреб у заміні котлів по закладах освіти”, – каже Федишина.

Вона  наголосила:

“Крім Прикарпатського військово-спортивного ліцею, який є закладом обласної освіти, закладів шкільної освіти, які розташовані на території Надвірнянського району, немає”.

Очільниця фракції “ВОЛЯ” Ольга Галабала акцентувала, що обласна рада повинна представляти інтереси всіх територіальних громад області, а не тільки працювати за політичними квотами.

“В нас по всіх рішеннях проходить непропорційне фінансування районів і дуже чітко відстежується, де є політичні квоти, а де їх нема. Райони не мають страждати через те, що депутат від їхнього району належить до однієї партії, а не до іншої. Це некоректно щодо районів та громад”, – наголосила Галабала.

Окрім того, під час обговорення питання “Про внесення змін до бюджету області на 2016 рік” Ольга Галабала запитала директора департаменту фінансів Галину Карп, чому на місто Івано-Франківськ виділяються кошти з обласного бюджету і який бюджет розвитку міста, а який області. На що Карп повідомила, що таке рішення прийнято за пропозиціями депутатів, бюджет розвитку міста Івано-Франківська становить близько 120 млн грн, а бюджет області  – 25,7 млн грн. Після цього Галабала зауважила, що таке рішення має ознаки застосування політичних квот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: