fbpx

"ВОЛЯ" захистила право громади села Яблуниця на добровільне об’єднання з Яремче

Політика 12:28, 21.07, 2015

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко разом з мешканцями села Яблуниця відстояли право на добровільне об’єднання яблуницької громади з центром у Яремче. Відповідні пропозиції внесли у Перспективний план, який сьогодні озвучили під час сесії Івано-Франківської обласної ради.

Напередодні Юрій Дерев’янко разом з громадою Яблуниці зустрілися з представниками Офісу реформ. Вони висловили своє обурення рішенням приєднати Яблуницю до Ворохти та просили внести відповідіні зміни до Перспективного плану, який 21 липня розгляне обласна рада.

"Яблуниця, як і Ворохта, не хочуть добровільно об’єднуватись, а штучно їх об’єднувати не можна. Реформа децентралізації повинна проводитись виходячи з інтересів та прагнень самих громад", – наголосив Дерев’янко. 

Як повідомила член обласної Ради партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк, від початку втілення реформи децентралізації на Івано-Франківщині Яблуниця та Ворохта чітко визначили свої позиції. Село Яблуниця в разі об’єднання хотіло бути в громаді з центром в м. Яремче. Селище Ворохта теж хотіло бути окремою громадою, і, за словами Пришляк, згідно з методикою воно дійсно може бути окремою громадою, бо територіально знаходиться на відстані 33 км від потенційного центру в м. Яремче.

Депутат сільської ради Яблуниці Андрій Марійчин заявив, що громада хоче приєднатися до Яремче. Перспективи в об’єднанні Ворохти та Яблуниці мешканці не бачать.

"Перспектива розвитку може бути у великої громади, такої як громада міста Яремче. Спільними зусиллями ми можемо зробити все – і дороги побудувати, і все інше. В маленькій громаді ми не бачимо перспективи розвитку і тому не бачимо перспективи в об’єднанні Яблуниці і Ворохти", – зазначив Марійчин.

Експерт Офісу реформ Ярослав Арабчук запевнив, що візьме до уваги вимоги громади і буде діяти виключно в її інтересах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: