fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Вперше в Івано-Франківську з міського та обласного бюджетів виділили кошти на придбання житла двом сиротам

Вперше в Івано-Франківську з міського та обласного бюджетів виділили кошти на придбання житла двом сиротам

10:11, 07.10, 2014

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 січня 2014 року в нашій державі 13 345 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком 18-23 років перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов. В місті Івано-Франківську таких молодих людей шестеро.

В липні цього року на розгляд відповідної обласної комісії Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді подав клопотання щодо виділення коштів з обласного бюджету на придбання житла для двох осіб, інформує МВК.

Молодому герою Ігорю Лещишину вирішили виділити 45 тисяч гривень з обласного та 50 тисяч гривень з міського бюджетів. Ігор перебуває на квартирному обліку в списках позачергової черги з 5 липня 2011 року.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року Ігор добровільно через штаб Самооборони в місті Івано-Франківську поїхав на Євромайдан до Києва, де брав участь в акціях суспільного протесту. Фахівець із соціальної роботи МЦСССДМ почав соціальний супровід Ігоря після його повернення з Майдану до Івано-Франківська в березні цього року. З початком антитерористичної операції юнак возив волонтерську допомогу бійцям в зону бойових дій, в липні провів два тижні у полоні ЛНР. Після повернення з полону завдяки клопотанню МЦСССДМ Ігор безкоштовно пройшов обстеження та лікування. Хлопцеві допомогли із відновленням всіх втрачених документів – паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення інваліда, свідоцтва про смерть матері. Управління освіти і науки виконкому виплатило допомогу по досягненні повноліття. Соціальний працівник посприяв Ігорю у проходженні медичної комісії для підтвердження групи інвалідності та з реєстрацією в Будинку нічного перебування.

Катерині Лучак, сироті і багатодітній одинокій матері, виділили 50 тисяч з обласного та 50 тисяч з міського бюджетів. На квартирному обліку при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради Катерина перебуває з 6 липня 2010 року. На цей час вона виховує трьох дітей (Дмитро – 5 років, Вероніка – 4 роки, Валентин – 7 місяців). Через відсутність житла молода багатодітна мама з дітьми проживала  в Містечку милосердя Святого Миколая, в Центрі соціально-психологічної допомоги в смт. Верховина, а також в подруги. Зараз її прихистила старша сестра.

Під соціальним супроводом міського центру соціальних служб сім'я Катерини перебувала впродовж року. За цей час соціальний працівник влаштувала родину на тимчасове проживання в Центр соціально-психологічної допомоги, допомагала виготовляти документи на новонароджену дитину, посвідчення багатодітної сім'ї, сприяла в оформленні державної соціальної допомоги як малозабезпеченій родині. Після народження Валентина з допомогою благодійних організацій та небайдужих людей Катерині надали два дитячих візка, ліжечко, одяг, підгузники, продуктові набори.

Зазначимо, що за ініціативи міського центру соціальних служб міська влада вперше клопотала до обласної державної адміністрації про виділення коштів на придбання житла для цієї категорії осіб. Також перший раз надається співфінансування з міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: