fbpx

ВР продовжила термін подання компаніями інформації про бенефіціарів на 4 місяці

Економіка 11:05, 22.05, 2015

Верховна Рада продовжила на чотири місяці юридичним особам термін подачі держреєстратору інформації про кінцевих бенефіціарів компаній.

За прийняття відповідного законопроекту №2896 за основу і в цілому в четвер проголосували 267 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Як повідомлялося, 25 травня 2015 року закінчується встановлений раніше законом 6-місячний термін для подачі юрособами держреєстратору даних про своїх кінцевих бенефіціарів. На сьогодні багато компаній не встигли подати такі відомості. Водночас за неподання відомостей передбачено штраф у розмірі від 5100 до 8500 грн.

Окрім продовження терміну подачі даних, у законопроекті передбачено звільнення від подання інформації релігійних організацій, державних і комунальних підприємств, а також юросіб, учасниками яких є виключно фізособи і при цьому кінцеві бенефіціари збігаються з учасниками.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що станом на 1 січня 2015 року в Україні зареєстровано 1,822 млн юридичних осіб, тоді як державний реєстратор протягом робочого дня обробляє близько 50 пакетів документів.

Нагадаємо, як писав КУРС, два дні назад людині в черзі до ЦНАПу в Івано-Франківську стало погано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: