fbpx

ВР ухвалила закони про метрологію і стандартизацію

Суспільство 12:58, 05.06, 2014

Ці закони сприятимуть збільшенню українського експорту і підвищенню рівня якості продукції

Обидва рішення підтримали 274-ма голосами.

Законом до повноважень національного органу стандартизації передано: організацію та координацію діяльності у сфері стандартизації; затверджено програму робіт із стандартизації, прийняття та скасування національних стандартів (у тому числі у сфері будівництва), утворення, припинення діяльності технічних комітетів стандартизації, представлення інтересів України в міжнародних та регіональних організаціях стандартизації та співробітництво з національними органами стандартизації інших держав. Згідно з європейською практикою відповідні функції виконує національний орган стандартизації, що не є органом державної влади.

Що стосується метрології, то Законом розмежовано регуляторні, наглядові та господарські функції у сфері метрології; розширено застосування механізмів акредитації; гармонізовано законодавчі акти у повному обсязі з документами Міжнародної організації законодавчої метрології, актами законодавства Європейського Союзу з питань метрології.

Як зазначив Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета на своїй сторінці у Facebook, закони про стандартизацію і метрологогію – "важлива передумова для успішного українського експорту". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: