fbpx

Все йде за планом: Економіст розповів, скільки буде коштувати долар через місяць

Економіка 21:19, 30.03, 2016

Зараз на валютному ринку України гривня поступово зміцнюється; до травня один долар США можуть продавати по 25,50-26 гривень.

Такий прогноз озвучив експерт агентства "МПП Консалтинг" Павло Мельник, передає finance.ua.

"У тому, що відбувається на валютному ринку, немає ніякої ролі Нацбанку. Це банальний баланс попиту і пропозиції", – сказав він.

За словами експерта, сьогодні "курс гривні занижений, відповідно, курс долара завищений приблизно на 10%". Останнім часом спостерігається повністю закономірний процес: "гривня дещо зміцнюється". Але оскільки "почали зростати ціни на деякі товари, тобто інфляційний паритет трохи піднімається, ми вже не отримаємо 25 гривень за долар, але 25,50, думаю, буде", – спрогнозував Мельник.

Відповідаючи на питання, чому Національний банк ніяк не втручається в процес, економіст сказав: "Навіщо діяти? Курс долара знижується, навіщо лізти? Якщо влізти і примусово опустити його до 24, знову буде хвиля ажіотажу. Питання: навіщо створювати собі проблеми? Ринок сам балансує на рівні 26,50 з тенденцією на зниження. до травня місяця може зупинитися на рівні 25,50-26 за долар".

Мельник також прокоментував заяву глави НБУ Валерії Гонтаревої про те, що останні коливання на валютному ринку пов’язані з католицьким Великоднем.

"Великдень взагалі ніяк не впливає. Гонтаревій треба було щось сказати, вона і сказала. Її запитують: "Що трапилося?" – "А, так Пасха ж була! Або п’ятниця, 13-е", – пожартував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: