fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Всупереч рішенню суду міськрада збирається відвести харчосмаковій фабриці більш ніж три гектари землі під будівництво

Всупереч рішенню суду міськрада збирається відвести харчосмаковій фабриці більш ніж три гектари землі під будівництво

Суспільство 13:31, 11.05, 2017

Сесія Івано-Франківської міської ради повторно розгляне питання щодо передачі в оренду 3,1 га землі по вулиці Крайківського "Івано-Франківській харчосмаковій фабриці" для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Ще 0,35 га міська рада має намір передати ПАТ “Івано-Франківська харчосмакова фабрика” для обслуговування адміністративно-виробничих будівель і споруд. Відповідне рішення сьогодні схвалила комісія з питань містобудування та земельних відносин.

“Затвердити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передати земельні ділянки в оренду”, – йдеться в проекті рішення міськради.

Депутати Віталій Мерінов від “УКРОПу” та Андріан Волгін від БПП “Солідарність” на засіданні земельної комісії проголосували проти передачі харчосмаковій фабриці ділянки. Проект рішення підтримали п’ять депутатів: Іван Гарасимко (“Самопоміч”), Андрій Строїч (ВО “Свобода”) та депутати від “Солідарності” – Володимир Яблонь, Володимир Фецич і Володимир Балагура. Остаточне рішення щодо відведення харчосмаковій фабриці понад трьох гектарів землі під будівництво має прийняти сесія міської ради.

Нагадаємо, аналогічне рішення міська рада ухвалила 8 липня 2016 року. Прокуратура оскаржила рішення в суді через те, що відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і визнав неправомірним рішення міської ради. Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив постанову першої інстанції.

Наразі справа перебуває на розгляді у Вищому адміністративному суді України.

Як писав КУРС, 8 липня цього року під крики “Ганьба!” і “Банда” міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки. Сюди входить і територія ПАТ “Івано-Франківська харчосмакова фабрика”.

Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Відтак 24 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення цілого кварталу багатоповерхівок. Апеляційна інстанція залишила постанову без змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: