fbpx

Вулиці Франківська розчищатимуть від снігу 2,5 сотні прибиральників

Суспільство 09:57, 07.02, 2017

На Прикарпатті сьогодні вночі випав сніг. Про готовність комунальників до негоди йшлося на нинішній оперативній нараді в МВК.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зазначив, що у місті є 240 зупинок, 138 з яких не обладнані. За утримання тротуарів відповідає “Муніципальна дорожня компанія”.

“Тротуари і вулицю Шухевича не посипають. Пріоритет, щоби зупинки хоча би були почищені і тротуари головних вулиць”, – зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

“Треба радіти снігу!”  каже Михайло Смушак.

“240-250 прибиральників зараз випустять на вулиці міста. Муніципальна дорожня компанія може взяти на роботу ще 70 прибиральників на зарплату 5 тисяч гривень. 250 прибиральників на місто  це разом із підрядниками та муніципальною компанією”,  зазначив Смушак.

Мер визнав, що цього недостатньо, і запропонував додати прибиральників із міськвиконкому.

Прибудинкові території закріплені за МІУК, Дирекцією замовника, ОСББ та іншими об’єднаннями співвласників будинків.

В центрі та мікрорайонах міста біля своїх магазинів, кафе, ресторанів та кіосків зобов’язані прибирати їхні власники. За неприбирання прибудинкових територій та території біля закладів на юридичних суб’єктів накладатимуть штрафи 850-1700 гривень.

Під час наради з’ясувалося, що не всі прибиральники отримали зарплату. Так, заборгованість із заробітної плати всім працівникам наразі є у МІУК. Марцінків обурився, оскільки компанія має власні кошти і могла не чекати траншу з бюджету, щоб заплатити заробіток.

“Якщо до кінця тижня не буде виплачена заробітна плата, будемо розривати угоди”, – підсумував мер.

На оперативній нараді також зауважили, що через снігопад припинився рух на трасі Львів – Франківськ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: