fbpx

Вибухотехніки Національної поліції провели спільні навчання з агентами ФБР. ФОТО

Суспільство 14:13, 20.08, 2017

У новоствореному Навчальному центрі вибухотехнічної служби Національної поліції на Львівщині вибохотехніки та бійці спецпідрозділу КОРД провели спільні навчання за участю агентів Федерального бюро розслідувань США (ФБР).

Про це інформуєпрес-служба Національної поліції.

«Майже 40 українських поліцейських обмінювалися з американськими колегами досвідом проведення огляду місця події після вибуху у результаті спрацювання саморобного вибухового пристрою. Ці навчання є першими, що були проведені на базі Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України. У подальшому Центр готуватиме вибухотехніків на постійній основі», – йдеться у повідомленні.

До навчань долучились 27 вибухотехніків зі всієї України та 10 працівників спецпідрозділу КОРД. Також у цих навчаннях брали участь представники аналітичного центру з терористичних вибухових пристроїв ФБР Сполучених Штатів Америки (ТЕDAC).

Як розповіли у поліції, курс передбачав обмін досвідом між українськими фахівцями та їх американськими колегами у сфері протидії саморобним вибуховим пристроям. Практичну частину склали криміналістичні прийоми огляду місця події за фактом їх вибуху. Практиці передували заняття з теоретичної частини, а завершувалася практична частина обговоренням її результатів.

За задумом, у закладі матимуть змогу підвищити свою кваліфікацію з вибухотехнічної складової працівники інших зацікавлених підрозділів. Ще однією функцією Центру стане навчання з вибухобезпеки для співробітників цивільних підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: