fbpx

Правоохоронці навчали франківських школярів правил поведінки з вибухонебезпечними предметами

Суспільство 17:18, 03.03, 2017

Працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в Івано-Франківській області у складі кінологів на заняттях у ЗОШ №13 навчали учнів, як поводитися з піротехнічними та вибухонебезпечними предметами.

Правоохоронці продемонстрували макети вибухових пристроїв, які застосовуються в зоні проведення АТО, а також виявлені на території області. Крім того, показали дітям, як працюють службові собаки, яких залучають до пошуку вибухівки. Такі лекції для учнів завжди є як пізнавальними і цікавими, так і життєво необхідними. Адже їх навчають, як поводитися при виявленні вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути травмування чи загибелі, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в області капітан поліції Володимир Мороз розповів дітям, що громадяни виявляють вибухотехнічні предмети як часів Великої Вітчизняної війни, які становлять загрозу життю і здоров’ю, так і різноманітні боєприпаси нинішніх часів, які випадково можуть знайти будь-де: у полі, лісі, громадських місцях.

Найважливіше, на чому наголосив правоохоронець: у разі випадкового виявлення вибухонебезпечного предмета не торкатися його – це дуже небезпечно. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами.

Тож вибухотехніки навчали дітей послідовності дій при виявленні невідомого предмета, який може бути вибухонебезпечним: 
– не чіпати, не відкривати, не рухати знахідку;
– зафіксувати точний час, коли вона була виявлена;
– відгородити місце, де знаходиться підозрілий предмет;
– відвести подалі людей від підозрілої знахідки;
– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;
– організувати тимчасову охорону небезпечного місця до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб;
– про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно негайно повідомити місцеві органи влади (сільську раду, відділення поліції, рятувальну службу за номером 101).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: