fbpx

Вихованці Пістинського шкільного лісництва здобули ІІ місце на обласному конкурсі

Суспільство 14:56, 28.04, 2017

Вихованці Пістинського шкільного лісництва, учні Пістинської ЗОШ І-ІІІ ст., здобули друге місце на обласному злеті шкільних лісництв загальноосвітніх закладів, що відбувся вчора в Івано-Франківському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Пістинське шкільне лісництво представили учениці 11 класу – Христина Ганущак та Наталія Стефанюк, які вже чотири роки поспіль беруть участь у конкурсі, та учениця 7 класу Анастасія Табахарнюк. Підготували учениць до конкурсу вчитель трудового навчання Тарас Федорчук та лісничий ДП "Кутське лісове господарство" Петро Пліхтяк. Власне, Кутський лісгосп тісно співпрацює з Пістинською ЗОШ І-ІІІ ст., за сприяння головного інженера Андрія Ониськіва діти відправились на змагання.

Програма зльоту включала презентацію досягнень учнівських лісництв та відкритий захист науково-дослідницьких робіт у лісогосподарській галузі. Юні лісівники показували свої знання з основ лісівництва, вміння спостерігати за довкіллям, вести дослідницьку роботу і т. д. Також вони проходили кілька етапів конкурсу, на яких повинні були розпізнати типи насіння, визначити породу дерев за пагонами, насінням, шишками, розповісти про біологічні особливості звірів, чим вони харчуються тощо. 

Вихованці Пістинського шкільного лісництва підготували наукову роботу на тему "Дендрофлора Косівського лісництва", здобули друге місце і були нагороджені грамотами та призами.

"У своїй роботі діти зосередили увагу на необхідності зберегти ліс та цілу екосистему для майбутніх поколінь, необхідності впровадженні нових природозберігаючих технологій тощо. Члени журі були вражені презентацією роботи, відзначили, що учениці добре володіють матеріалом. Неабиякі результати вони показали і у всіх етапах конкурсу", – розповідає Петро Пліхтяк.

Він зазначив, що підопічні Пістинського шкільного лісництва живуть біля лісу та на власні очі бачать все, що там відбувається, і які є проблеми. Біля самої школи знаходиться розсадник, де ростуть калини, модрини та інші деревостани, за яким вони доглядають.

"Вражений, що діти розуміють проблему сучасного лісового господарства і хочуть щось змінити. Тішить, що збереження природи для них є не лише захопленням, вони планують поступати у вищі навчальні заклади і здобути спеціальну освіту, щоб в подальшому працювати на благо екології",  відзначає Пліхтяк. 

Нагадаємо, нещодавно підопічні Пістинського шкільного лісництва з працівниками Кутського лісгоспу та небайдужими жителями посадили притаманні косівській гірській місцевості саджанці дерев – модрини, ялиці, бука, дубів, сосни у Косівському, Березівському, Яблунівському лісництвах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: