fbpx

Виконком Яремчанської міськради сформований кулуарно, – Губарчук

Політика 16:32, 20.11, 2015

Депутати Яремчанської міськради сформували виконавчий комітет з 25 чоловік. Жодна кандидатура від лідера перегонів – партії "ВОЛЯ "– підтримана не була.

Депутати від партій "Укроп", БПП "Солідарність", "Радикальна партія", ВО "Батьківщина", "Громадянська позиція" створили у міськраді негласну коаліцію. Народні обранці від цих політичних сил злагоджено підтримували одні й ті ж кандидатури у члени виконкому.

Про це заявив депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин: "У раді створилася ситуативна більшість. Виконком був створений без урахування пропозицій партій "ВОЛЯ", "Сила людей", частково КУН і "Свободи". Це ті люди, які готові змінювати Яремчанщину".

У "ВОЛІ" заявили, що у Яремчанській міськраді створилась негласна коаліція, а рішення щодо виконкому приймались на основі кулуарних домовленостей.

"Партія "ВОЛЯ" взяла найбільше голосів до міської ради, люди підтримали нас на виборах, натомість депутати не рахуються з думкою громади і не проголосували за жодну кандидатуру від "ВОЛІ",  сказав секретар Яремчанської міськради Володимир Губарчук. – Є вказівки зверху, як голосувати. Більшість прийшла у раду з однією ціллю – просування своїх інтересів".

Депутат Яремчанської міської ради від партії «ВОЛЯ», учасник АТО Андрій Стельмащук обурився, що у виконком через кулуарні домовленості не потрапляють достойні люди і патріоти.

"Віктор Загреба – громадський активіст, молода інтелігентна та освічена людина, таких чомусь відсторонюють. Люди не усвідомлюють, за що помирали хлопці на Майдані, на сході України,  пояснив свій емоційний виступ депутат. – Подивимося, як працюватиме виконком, тим, хто туди ввійшов, варто не забувати, що вони служать народу". 

Після виступу депутати все-таки підтримали його пропозицію провести повторне голосування за кандидата від партії "Сила людей" Віктора Загребу у члени виконавчого комітету. Два додаткові голоси дозволили громадському активісту увійти у виконком Яремчанської міської ради. 

Серед тих, хто потрапив у виконком, двоє "радикалів" Євдокія Бойчук і Любомир Ільчук, очільник місцевої "Самооборони" Василь Бойчук, колишній правоохоронець Віталій Мясоєдов та заступник директора Карпатського національного природного парку Роман Киселюк.

Нагадаємо, пропозицію про 25 членів виконавчого комітету вніс міський голова Яремче Василь Онутчак, замість раніше запропонованих 19 членів. Перші чотири члени виконкому лишаються фіксованими: це міський голова Василь Онутчак, секретар міськради Володимир Губарчук, перший заступник Тарас Клим’юк та керуючий справами Олександр Шемко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: