fbpx

194 кримінальні провадження за незаконну рубку лісу, – прикарпатський прокурор Олександр Стратюк відзвітував за рік

Суспільство 13:46, 23.12, 2016

Про рік роботи на сьогоднішній сесії Івано-Франківської обласної ради відзвітував прокурор області Олександр Стратюк.

Прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк коротко поінформував депутатів щодо пріоритетних напрямків роботи.

Рівень злочинності в області на 10 тисяч складає 69,9. Це один з найнижчих показників в Україні.

9642 кримінальні правопорушення, що на 26% більше, ніж у попередньому році. Рівень розкриття правопорушень складає 30%, у середньому по державі – 26%.

Прокуратура області провела низку заходів для забезпечення протидії організованій злочинності: протягом року викрито 5 організованих груп, які вчиняли розбійні напади і крадіжки. До суду спрямовані 7 обвинувальних актів щодо 27 осіб.

Пріоритетом робити прокуратури й надалі залишається боротьба з корупцією. Впродовж 2016 року викрито 47 корупційних правопорушень, з яких половина – тяжкі і особливо тяжкі.

До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто до відповідальності 65 осіб. З них 8 держслужбовців, 7 працівників поліції, 15 посадових осіб місцевого самоврядування.

В цілому корупційними правопорушенням державі на Івано-Франківщині завдано збитків на 9 млн гривень. Для їх відшкодування накладено арешт на майно вартістю 7,3 млн гривень, ще на 0,5 млн пред’явлені позови.

Впродовж року відкрито 194 кримінальні провадження щодо незаконної порубки лісу, реалізації та експорту незаконно отриманої деревини. Загальна сума збитків становить майже 12 млн гривень.

У рамках кримінальних розслідувань накладено арешт на 1981 м кубічних деревини та арештовано 19 одиниць техніки.

У 2015-2016 роках за підробленими документами з області незаконно експортували 9 тисяч кубометів лісодеревини вартістю 5,8 млн грн. На цей час тривають слідчі дії, встановлюються причетні до цього особи.

Депутати більшістю голосів схвалили звіт обласного прокурора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: