fbpx

Виставку "Погляд зсередини" презентували Володимир Сандюк та Любомир Худяк

Культура 16:13, 09.10, 2014

В Музеї мистецтв Прикарпаття сьогодні відкрилась виставка живопису "Погляд зсередини" Володимира Сандюка та Любомира Худяка.

Вчитель і учень вирішили зробити спільну виставку. Загалом до експозиції увійшло близько 35 робіт обох художників. При цьому кожен з митців залишився вірний своєму власному стилю. Водночас картини гармонійно поєдналися через сюжет, в основі якого – природа.

"Це внутрішнє бачення кожного з нас навколишнього світу через пейзажі", – зазначив Любомир Худяк.

Володимир Сандюк вважає Любомира одним з найкращих учнів за всю історію кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. На пропозицію учня організувати спільну виставку відповісти відмовою не зміг. Над картинами працювали близько двох років.

Однозначно охарактеризувати стилі, в яких виконані роботи, художники вагаються.

"Назвіть "український декоративізм, імпресіонізм, експресіонізм". В принципі, це мистецтвознавці мають визначати. А ми працюємо, творимо, що відчуваємо зсередини", – сказав Володимир Сандюк.

А на запитання, чого ще Володимир Сандюк навчає своїх учнів, крім того, щоб малювати, каже просто: "Любові до людей, до мистецтва, до краю, до землі".

Довідково:

Володимир Сандюк викладає спецдисципліни на кафедрі образотворчого мистецтва ім. М. Фіголя Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Працює в галузі живопису, декоративно-прикладного мистецтва. Автор 17 персональних виставок. Член Національної спілки художників України, Заслужений художник України.

Любомир Худяк навчався в Ярослава Соколана та в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника за спеціальністю "образотворче мистецтво". На рахунку молодого художника 5 персональних виставок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: