fbpx

Вийшов український номер австрійського літературного журналу "Podium" з текстами прикарпатців

Культура 19:42, 28.04, 2016

У номері – "вінегрет" текстів сучасних українських письменників, серед яких і прикарпатські автори. Це Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Софія Андрухович, Юрій Андрухович, Олег Лишега, Катерина Бабкіна, Олег Криштопа.

Новинку в соцмережі описала укладачка журналу, франківська письменниця, автор передмови до видання Тетяна Малярчук. 

"Нарешті вийшов український номер австрійського літературного журналу Podium, над яким майже рік невтомно трудилися – я як суб’єктивна укладачка, Марія Вайсенбьок та Гаральд Фляйшман як об’єктивно талановиті перекладачі, а також львівська дизайнерська студія Аґрафка, що її просто неможливо перехвалити.

У номері  вінегрет моєї улюбленої літератури: 

проза Прохаська, Іздрика, Винничука, Калитко, Бриниха, Антиповича, Рафєєнка, Софії Андрухович; 

поезія Стуса, Чубая, Лишеги та молодших Жадана та Бабкіної (дякуючи допомозі німецької перекладачки Клаудії Дате), Шувалової, Лаюка, Олени Герасим’юк; 

два чудові репортажі Олега Криштопи та Леся Белея, а також давній, але все ще дуже актуальний есей Юрія Андруховича про Василя Стуса "Самотність серед мавп". П’ять віршів останнього художньо переклав австрійський поет Крістоф В. Бауер",  анонсувала Тетяна. 

За лінком можна подивитися і навіть дещо скачати, рекомендує вона: http://www.podiumliteratur.at/die-zeitsc…/podium-nr-179-180/

"Редактор журналу, коли прочитав вірші Чубая, сказав, що перед такими віршами стають на коліна. Я відповіла, що отак на колінах і живемо)",  видала постскриптум письменниця. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: