fbpx

Вже третій рік поспіль команда ДЮСШ "Буковель" впевнено здобуває золото "Bukovel Kids Cup". ФОТО

Стиль життя 15:35, 28.03, 2017

У Буковелі відбувся фінал наймасовіших і найвидовищніших дитячих змагань з гірськолижного спорту в Україні "Bukovel Kids Cup". Їх проводять вісім років поспіль задля популяризації гірськолижного спорту серед наймолодших.

У 2017 році змагання зібрали рекордну кількість учасників, близько трьох сотень дітей змагались за нагороди. Вік спортсменів – до 18 років, географія учасників не обмежується лише українськими командами. Загалом участь узяли 28 команд із усіх осередків лижного спорту в країні та за кордоном.

Цього року з іноземних команд участь брали представники Білорусі. Тренер Дмитро Долженко говорить, що схили Буковеля для тренувань ідеальні, а змагання дають можливість набратися досвіду.

"Їздимо сюди вже 7 років. Змагання проводяться на найвищому рівні, починаючи від якості трас, які у відповідному стані, до організаційних моментів", – говорить Д. Долженко.

Хоч медалей спортсмени з Білорусі не завоювали, проте залишились задоволені результатом. А от першість у командному заліку та медалі різного гатунку традиційно вже третій рік поспіль виборює команда ДЮСШ "Буковель".

"За роки існування Буковеля ми розвивались разом з курортом. Ми починали з невеликої кількості дітей і зуміли перейти на новий етап розвитку. Раніше ми працювали як секції, зараз ми уже можемо сміливо називатися Дитяча юнацько-спортивна школа "Буковель", тому що зараз вже маємо високий професійний рівень спортсменів і тренерів та тримаємо першість за результатами серед інших шкіл України", – розповідає Людмила Риптик, директор ДЮСШ "Буковель".

Хоч змагання дитячі, проте все, як у дорослих. Діти змагаються в олімпійській дисципліні слалом гігант, де важлива передусім швидкість, і спеціальний слалом, що потребує більшої вигадливості спортсменів  через нестандартні комбінації воріт, які потрібно об'їхати. Технічні особливості траси у Буковелі повністю відповідають умовам і стандартам міжнародних змагань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: