fbpx

Як китайців на гуцулів перетворили: на Прикарпатті побували фотографи з Піднебесної. ФОТО

Культура 13:50, 20.09, 2016

Дружба та співпраця між фотохудожниками Івано-Франківщини та китайської провінції Ляонін втілиться у фотовиставки та подальші двосторонні візити.

Це вже другий візит китайських фотографів в Україну – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції Ляонін. 

Ініціатором культурних обмінів на рівні спілок фотохудожників обох країн є директор культурних програм “Китай – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції  Україна”, редактор журналу “Українсько-китайський бізнес”, який виходить у Києві, Сяо Ваннінг. З його легкої руки реалізується урядова програма фотодіалогу – ознайомчих поїздок та фотовиставок.

Раніше Пекін відвідала делегація українських фотохудожників  два представники Івано-Франківської обласної Спілки фотохудожників та куратор мистецього напрямку з Міністерства культури, повідомив голова спілки Ростислав Кондрат. 

Цього разу китайські фотографи побували у Києві, Львові, Трускавці та Кам’янці-Подільському. На Івано-Франківщині затрималися найдовше. Приймаюча сторона влаштувала колегам з Піднебесної виїзд у Карпати. Фотографи відвідали Яремче, Микуличин, Верховину, Криворівню, Ворохту.

Китайські фотохудожники в основному спеціалізуються на репортажній фотографії, тож оцінили серед іншого візит до музею гуцульського побуту та мистецтва “У трембітаря”, що в селищі Верховина. Господар музею, музикант Микола Ілюк захопив гостей майстер-класами і влаштував їм пленерну зйомку. Також гості мали змогу поспілкуватися з місцевими мешканцями – вони охоче зупинялися на придорожніх базарчиках і подовгу розмовляли та підстерігали вдалі кадри. 

В цей самий час у Києві проходила виставка “Зачарований Схід”, на якій демонструвалися фотографії китайських та українських фотохудожників. 

В планах розвитку культурної ініціативи – подальші спільні виставки та поїздки.

До речі, в трьох китайських провінціях уже відкрилися Центри співпраці тамтешньої Асоціації фотохудожників зі Спілкою фотохудожників України. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: