fbpx

Посадити гелікоптер на Малу Говерлу: як льотчики вчилися в горах Верховини. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 07:47, 08.09, 2017

У селі Ільці, що під Верховиною, вже другий рік поспіль тренуються пілоти військової авіаційної частини 2269 з Олександрії. Це місце вони обрали собі за постійну локацію для навчання.

За словами полковника Руслана Яковлєва, такі польоти в гірській місцевості дуже важливі. В Ільцях військові на навчаннях вже тиждень.

“У нас є окремо підготовка морська, водна та гірська. Льотчики готуються в різних умовах,  каже Яковлєв. – Відпрацьовують тут посадку на 1000, 1500 метрів. Завершальною буде посадка на Малу Говерлу. Такі навчання тут потрібні, бо є свої особливості місцевості, і льотчик має вміти посадити літак”.

1Допомагає з навчаннями і Олександр Макеєнко. Він єдиний з тих, хто вижив в гелікоптері, в якому загинув генерал Сергій Кульчицький та шестеро франківців, пише Репортер.

"Зараз я штурман, – каже, – не літаю. Допомагаю тут на навчаннях, організовую безпеку, викладаю теорію молодим льотчикам. Військова частина всі завдання виконує на відмінно. Тут підвищуємо свій бойовий рівень. Сумно, хочеться в небо. По стану здоров’я я не можу літати. Після Карачуна не пройшов медкомісію. У 2014 році наш вертоліт був збитий біля 5-го блокпосту, на горі Карачун. Ми виконували важливі й складні завдання. Був великий ризик".

На сільському стадіоні, де дислокувалися учасники навчання та проводили показові вильоти, було багато дітей. Їм дуже подобається. Кажуть, щороку приходять подивитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: