fbpx

Як провести вихідні: фестиваль середньовічної культури та світовий футбол

Стиль життя 08:42, 24.06, 2017

Якщо ви ще не у відпустці, то плануйте своє дозвілля у місті - на цих вихідних знайдеться, чим зайнятись. КУРС пропонує кілька можливостей та ідей.

Секрети мандрів: готуватися до подорожей зі знавцями

В Університеті права ім. Короля Данила Галицького варто пройти корисну підготовку до подорожей. Тут відбудеться захід під назвою "SIMKA". Сім спікерів розкажуть, як зробити життя цікавішим та активнішим. Вони поділяться своїми захоплюючими історіями, безцінним досвідом та секретами успішних мандрів.

Спікери розкажуть про міжнародні можливості для молоді, автостоп та особливості жіночого автостопу, поділяться лайфхаками, які допоможуть у майбутніх мандрівках, та розкажуть ще багато чого цікавого, що конче треба знати і враховувати у подорожах.

1

Перед заходом потрібно пройти реєстрацію: https://goo.gl/dTgIZp

Початок о 10:00 год. Реєстрація з 09:30 год. Вхід вільний.

 

Сплести кольчугу для лицаря: фестиваль середньовічної культури в Калуші

Завтра у Калуші відбудеться 4-й фестиваль середньовічної культури "Бастіон".

Урочисте відкриття стартує о 14 годині із параду та представлення бійців і клубів. Глядачі зможуть побачити бої 1х1 і 2х2, турнір на м’яких мечах, стройову підготовку.

Окрім цього, можна взяти участь у майстер-класі з плетіння кольчуги.

На завершення фестивалю влаштують конкурс костюмів, оберуть та нагородять переможців.

Дійство відбудеться у сквері біля ПК "Мінерал" (вул. Чорновола, 20).

 

Нічне кіно – шість годин короткого українського метру

Ніч з 24 на 25 червня у Франківську буде віддана кіно. Чудова нагода потрапити на перегляд українських короткометражних стрічок в рамках фестивалю "Відкрита ніч" та дізнатися більше про вітчизняний кінематограф. 

Цього року #кінороби підтримали ініціативу організаторів цього фестивалю і Франківськ став одним з 60 міст, в яких одночасно буде проходити показ конкурсних фільмів.

Початок о 21 год. – 6 годин українських фільмів.

2

Вхід вільний, однак попередньо потрібно заповнити реєстраційну форму https://goo.gl/scXAjz, оскільки кількість місць обмежена.

 

Брейк-данс, змагання стронгменів, автослалом

Цими вихідими планується кілька спортивних атракцій.

25 червня о 12 год. на Вічевому майдані відбудеться змагання з брейк-дансу "Summer Jam".

А через годину, о 13.00, на площі біля ратуші відбудеться Богатирський турнір з нагоди Дня молоді.

Якщо більше до вподоби запах палених шин і трохи адреналіну, у суботу о 13 год. на території біля стоянки ТЦ "Епіцентр" пройде першість області з автомобільного слалому.

У неділю, 25 червня, в області розпочнеться VI чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд. Футбольні команди з Іспанії, Білорусі, Молдови, Румунії, Ізраїлю, Польщі, Балтії (Естонія, Литва, Латвія), Української Європи (Німеччина, Австрія) змагатимуться на стадіонах міста Надвірна і селища Богородчани. Урочисте відкриття чемпіонату відбудеться 25 червня о 12.30 год. на стадіоні Богородчан.

 

Про гори і людей – читати "живі" історії

Якщо дуже хочеться в гори, але немає можливості поїхати цими вихідними, книжка Богдана Скаврона "Гори і люди" підійде краще, ніж будь-що.

У збірку увійшли репортажі та нариси про минуле і сучасне життя мешканців гірських районів Івано-Франківщини, які автор писав впродовж 20 років і які були опубліковані у різних друкованих ЗМІ.

3У Кожен нарис чи репортаж є окремим самодостатнім твором, в процесі читання якого інтерес все більше зростає. Це розповіді про цікаві місця, історію, людей, легенди та реалії карпатського краю.

Зокрема, нарис про мольфара Нечая, фольклориста, збирача різних музичних інструментів Романа Кумлика, про магію дримби, карпатського єті, феномен "морського ока", історію соляної долини, зону "Сатани", тисячолітні традиції бойків тощо.

 

Їхати з друзями "на край світу" – в Осмолоду

Хочеться поїхати в гори, а немає компанії та бажання займатися транспортною логістикою? "В гори з друзями" – це гасло нового напрямку GorganyBUS. Можливість зручно та швидко поїхати в гори на два дні комфортним автобусом.

Осмолода – важкодоступне давнє поселення лісорубів, що лежить в долині річки Лімниці (яка вважається найчистішою рікою Європи).

4

Куди можна помандрувати з села Осмолода:
– урочище Ангелів (доменна піч)
– урочище Лужки (скит св. Андрія Первозванного)
– г. Ігровець
– г. Сивуля
– г. Попадя
– г. Грофа
– г. Аршиця

Івано-Франківськ – Осмолода: 06:00 – 09:30
Осмолода – Івано-Франківськ: 18:00 – 21:30

Квиток в обидві сторони – 180 грн. Квиток в один бік – 120 грн.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: