fbpx

Як у Франківську репетирують оперу жахів "Гамлет". ФОТО

Культура 11:23, 02.02, 2017

В облмуздрамтеатрі репетирують постановку експериментально нової інтерпретації вистави "HAMLET" за Вільямом Шекспіром у перекладі Юрія Андруховича. Представлять її прикарпатцям вперше 4 лютого.

Режисер Ростислав Держипільський у тандемі з композиторами Романом Григорівим та Іллею Разумейком змінили жанр твору з драматичного на виключно музичний. Так, у неоОпері-жах поєднуватимуться різні музичні стилі та звуки.

Відомий франківській публіці артист Олексій Гнатковський зіграє радикально новий для нього образ Гамлета. У виставі глядачі зможуть побачити нетрадиційні образи відьом-ериній – богинь помсти, яких режисер запозичив у іншому шекспірівському творі "Макбет", у виконанні Галини Баранкевич, Надії Левченко та Олесі Пасічняк. У виставі можна буде побачити і монахів-зомбі у виконанні студентів IV курсу Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника. 

Роль Гертруди виконає Ірма Вітовська. Запрошені артисти зі Львова та Києва: Юрій Хвостенко, Дмитро Рибалевський, Анастасія Блажчук, а також артисти франківського театру: Євгеній Холодняк, Іван Бліндар, Владислав Комуніцький.

Усі дії відбуватимуться у підвальному приміщенні драмтеатру. Місця для глядачів облаштували на зразок дерев’яних конструкцій у лондонському театрі "Шекспірівський Глобус".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: