fbpx

Яким буде літо: прогноз синоптиків не тішить

Суспільство 16:56, 25.05, 2016

Після затяжної прохолодної весни нас чекає мінливе літо. Погода впродовж усіх трьох літніх місяців буде нестабільною, прогнозують синоптики.

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує на все літо приблизно два тижні сильних затяжних дощів і навіть буревіїв – після спеки у липні й серпні. А от заввідділом кліматичних досліджень та довготривалих прогнозів погоди Українського метеорологічного НДІ АН України Вазіра Мартазінова попереджає, що літо-2016 буде мінливим, з більш нестабільною погодою, ніж рік тому.

"Справжнє літо почнеться тільки після 10 червня, спекотні періоди не будуть тривалими, погода буде мінливою", – узагальнила прогноз на все літо синоптик.

Червень чекаємо з короткими грозовими дощами. Такі йтимуть що два-три дні. Через це температура повітря не підніматиметься вище плюс 28 градусів. Прогноз Мартазінової – сильні грози упродовж тижня в середині місяця, пише Сегодня.

Липень, за довготривалим прогнозом спеціаліста, буде гарячим. Денна температура повітря в "сухі" періоди сягатиме плюс 30-34 в тіні, до 40 градусів на сонці, вночі можна буде відпочити – плюс 20-22 градуси. Дощі пройдуть в три періоди – три дні на початку місяця, три дні – в середині і два – в кінці липня.

Серпень має бути найбільш "мокрим" літнім місяцем і трохи прохолоднішим за липень.

"В останній місяць літа чекаємо рясних опадів",  конкретизує Мартазінова.

З нею погоджується і Горбань. Затяжний період негоди він прогнозує всередині місяця – з 13 до 16 серпня, хоч води з неба проллється небагато. Також Горбань попереджає про бурю з градом на початку серпня – на Іллі. Кінець літа, одностайні синоптики, буде сухим і теплим, дощі пройдуть лише короткочасні. 

На Прикарпатті дощі, які почнуться в кінці травня, захоплять і перші дні червня. Загалом червень на Франківщині буде дощовим – три-чотири дощові дні чегуватимуться з одним-двома сонячними впродовж усього місяця. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: