fbpx

Яценюк закликав Генпрокуратуру повернути технічне обладнання Українському центру оцінювання якості освіти

Суспільство 02:44, 31.08, 2015

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав працівників Генеральної прокуратури оприлюднити результати розслідування, проведеного в Українському центрі оцінювання якості освіти, а також повернути технічне обладнання, що було вилучено під час обшуків.

Про це Арсеній Яценюк заявив під час виступу перед директорами шкіл, випускники яких продемонстрували найкращі результати ЗНО з української мови і літератури.

Він також запевнив, що уряд й надалі підтримуватиме систему зовнішнього незалежного оцінювання.

"Підривати рівень довіри до зовнішнього незалежного оцінювання неприпустимо, тому що зовнішнє незалежне оцінювання є однією з взірцевих реформ в системі освіти, і уряд не відійде ні на крок від продовження системи ЗНО", – зазначив Яценюк.

"Я звертаюсь до органів прокуратури з тим, щоб завершити розслідування. Як прем’єр-міністр я хочу почути конкретно, що там відбулось. Не чутки, не домисли, а конкретне звинувачення і конкретні посадові особи, які повинні понести відповідальність. Підкреслюю, посадові особи повинні понести відповідальність, а не система зовнішнього незалежного оцінювання. Вона працювала, працює і буде працювати. І було би бажано, щоб наші правоохоронні органи також повернули сервери та комп’ютери, які були вилучені, тому що ми вже повинні готуватись до наступного року",  заявив Яценюк.

Як відомо, напередодні директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, відсторонений від виконання обов’язків розпорядженням прем’єр-міністра на час проведення службового розслідування, повідомив, що однією з перепон до якісної підготовки до ЗНО-2016 є вилучення серверів та іншого технічного обладнання Центру співробітниками правоохоронних органів. В тому числі і в Івано-Франківську. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: