fbpx

Єдине в Україні науково-дослідне судно "Іскатель" вирушає на пошуки нафти й газу

Суспільство 14:12, 17.11, 2016

В Одесі у четвер, 17 листопада, відбудеться відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке здійснюватиме роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря.

Про це повідомляє Державна служба геології та надр України.

"Рейсове завдання передбачає виконання пошуково-детальних нафтогазопошукових, сейсморозвідувальних і геохімічних робіт в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину. Район робіт – Північно-західний шельф Чорного моря",  йдеться у повідомленні.

Також зазначається, науково-дослідне судно "Іскатель" розпочинає морські геолого-геофізичні дослідження після трирічної перерви.

"Планується провести комплексні геофізичні і геохімічні дослідження з метою виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об’єктів. Цим рейсом розпочинаємо морський етап масштабних робіт",  також повідомили у Держслужбі геології та надр України.

"Іскатель"  це унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної модифікації, так і високочастотної. Низький рівень шуму двигунів забезпечує високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність",  додали у Держгеонадрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: