fbpx

ЄС продовжив санкції проти Росії на півроку

Політика 22:28, 21.12, 2015

Рада Євросоюзу у понеділок прийняла рішення про продовження економічних санкцій проти Росії на півроку – до 31 липня 2016 року.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Ради, повідомляє "Європейська правда".

Як відомо, відповідне рішення у п'ятницю було також схвалено послами країн ЄС письмовою процедурою (без обговорення).

Очікується, що рішення про продовження санкцій буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС у вівторок, 22 грудня.

Нагадаємо, перешопочатково економічні санкції проти Росії були введені на один рік – до 31 липня 2014 року, у відповідь на агресію РФ на сході України.

Проте 22 червня 2015 року Рада ЄС продовжила термін дії обмежувальних заходів за шість місяців – до 31 січня 2016 року.

Після цього була досягнута домовленість на рівні лідерів країн ЄС, що тривалість санкцій буде прив'язана до повного здійснення мінських угод, тобто до 31 грудня 2015 року. 

"Оскільки мінські угоди не будуть повністю реалізовані до цього терміну, санкції буде продовжено, хоча Рада ЄС продовжує моніторити прогрес їх реалізації", – йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що не вбачає "значних проблем" у питанні продовження санкцій проти РФ.

Раніше повідомлялося, що рішення про санкції може бути прийняте на зустрічі міністрів закордонних справ, яка відбудеться 14-15 грудня, або під час чергової зустрічі послів ЄС у Брюсселі перед початком саміту.

Як повідомлялося, посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту.

З відповідною пропозицією виступила Італія, яка хоче обговорити це питання на саміті разом з іншими лідерами ЄС. Водночас, як повідомляли джерела ЄвроПравди, цю пропозицію підтримали відразу кілька країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: