fbpx

Їсти можна: гарячі сніданки й обіди франківських школярів перевірили в лабораторії

Суспільство 15:16, 24.03, 2016

Випробувальний центр ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" перевірив зразки харчування франківських школярів з чотирьох ЗОШ на вибір громадських активістів.

ГО "Мами Прикарпаття" сьогодні представили результати експертизи гарячого харчування у школах Івано-Франківська.

Збір проб 24 лютого цього року у школах робили фахівці ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" за зверненнями голови ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яни Вершиніної, голови Асоціації піклувальних рад шкіл Івано-Франківська Петра Хмельовського, голови ГО "Контроль" Віталія Гоголя та депутата Івано-Франківської міської ради Ігоря Корсуна. За вибором представників громадськості, відбори зразків сніданків та обідів зробили у чотирьох ЗОШ Івано-Франківська (ЗОШ 1, 4, 26 і 5) – з порцій, придбаних у шкільних ідальнях. Відібрані зразки досліджувалися у випробувальному центрі ДП "Івано-Франківськстандертметрологія" за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Дослідження встановили відповідність зразків нормативним документам. 

Тепер, каже Мар'яна Вершиніна, чекають результатів перевірки, яку проводить міське управління освіти.

"Після того будемо вимагати розірвання договорів з підприємцями, які надають неякісні послуги з організації гарячого харчування", – зазначила Вершиніна.

Нагадаємо, 23 лютого міський голова Івано-Франківська підписав розпорядження "Про створення комісії для здійснення контролю за харчуванням дітей у навчальних закладах міста".

Як писав КУРС, комісія вже оприлюднила результати перевірки якості харчування у ЗОШ № 24, після того у ЗОШ №19ЗОШ №28ЗОШ №13 та ЗОШ №17.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: