fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Юлія Бойко зізналася, що вбивство Антона Кучерака "стоматологом-різником" можна було попередити, але вона цього не зробила

Юлія Бойко зізналася, що вбивство Антона Кучерака "стоматологом-різником" можна було попередити, але вона цього не зробила

Суспільство 17:25, 17.06, 2015

В Івано-Франківському міському суді відбулось чергове слухання у справі підозрюваного у жорстокому вбивстві двох людей Ігоря Вуйціва та його співучасниці Юлії Бойко. Обвинувачена дала показання.

Юлія Бойко спочатку розповіла про вбивство Ігоря Струтинського, яке було 7 вересня 2014 року. Потім – про вбивство Антона Кучерака.

За її словами, 4 жовтня 2014 року близько 17 години вона приєдналася до Ігоря Вуйціва та Антона Кучерака, які розпивали алкогольні напої у підвалі на Грюнвальдській, де був кабінет стоматолога. Вони говорили на загальні теми: Антон розповідав про роботу та сім’ю. Через що саме виникла суперечка, Юлія пригадати не може, але каже, що це було щось на основі професійної діяльності Антона, пов'язане із підведенням електричних кабелів.

В якусь мить Вуйців вдарив Кучерака в підборіддя. Останній схопив молоток і вдарив товариша в голову, пішла кров. Антон лише встиг повторно замахнутися, як Ігор встромив йому в око ніж. Зрозумівши, що сталось, Юлія одразу вибігла в загальний коридор в підвалі. За кілька хвилин вийшов Ігор Вуйців. Після цього вони піднялися наверх і почали розпивати спиртне.

Бойко розповіла, що у вечір вбивства Антона Кучерака вони з Вуйцівим їздили в лікарню, щоб накласти йому шви на поранення, нанесене молотком. Їх відвіз брат обвинуваченого, якому збрехали, що на Вуйціва напав невідомий на вулиці. Після цього вони повернулися в кабінет на Грюнвальдську і за вечір випили близько 750 грам спиртного та курили марихуану.

Наступного дня Юлія Бойко пішла на замісну терапію. Нагадаємо, вона 4 роки "сиділа" на субітексті, ще 2 роки – приймала замісну терапію – метадон. Вдома вирощувала марихуану для власного вживання.

Ввечері вони зустрілись з Ігорем Вуйцівим і знову пили алкоголь. 6 жовтня він попросив її принести кульки і мішки. Після випадку з Ігорем Струтинським вона одразу зрозуміла, для чого це. Ввечері знову пили, а посеред ночі винесли кульки із частинами тіла Кучерака до недобудови на вулиці Вовчинецькій.

Нагадаємо, Юлію Бойко обвинувачують за двома статтями – допомога у приховуванні особливо важкого злочину та вирощування марихуани. Вона свою вину визнає повністю і дала згоду давати свідчення на початку справи. Вуйців свою вину заперечує і свідчитиме наприкінці.

Обвинувачена кається і визнає свою вину у тому, що допомагала приховати сліди злочину та мовчала про скоєне. Як пояснює, боялась Вуйціва, адже неодноразово у їх стосунках доходило до бійки. А після першого вбивства він почав їй погрожувати фізичною розправою у випадку, якщо вона його видасть.

Якщо у випадку із вбивством Струтинського в неї нічого не викликало поганого передчуття, коли Вуйців із ним відправився до ванної кімнати, то у випадку із Кучераком вона могла спробувати припинити суперечку чоловіків і уникнути фатальних наслідків. Через кілька днів після цього вона збрехала матері Антона і запевнила, що її син пішов невідомо куди від Ігоря Вуйціва. Вона стверджує, що особливо кається через цей випадок, а загалом ситуацію називає "дуже жахливою".

Після обох вбивств обвинувачена переписувалась із колишньою дівчиною Вуйціва Анною Д. про скоєне. Судді поцікавилися, чи отримує підозрювана задоволення від перегляду фільмів жахів і трилерів. Запитання, чому Юлія не повідомила про вбивства анонімно через ті ж соцмережі або по гарячій лінії, залишилось без відповіді.

Обвинувачена Юлія Бойко свідчила та відповідала на запитання протягом двох годин. Підозрюваним продовжили запобіжний захід на 60 днів: Ігорю Вуйціву – тримання під вартою, а Юлії Бойко – домашній арешт. Наступне судове засідання відбудеться 12 серпня.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: