fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Юрист із Івано-Франківська увійшов у двадцятку правників і активістів, які перевірятимуть доброчесність українських суддів

Юрист із Івано-Франківська увійшов у двадцятку правників і активістів, які перевірятимуть доброчесність українських суддів

Суспільство 13:50, 18.11, 2016

Іванофранківець Андрій Савчук був обраний до Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

Адвокат, партнер і керівник департаменту господарського та цивільного судочинства юридичної компанії "Моріс ГрупАндрій Савчук був висунутий до Ради громадською організацією "Асоціація Правників України". 

Згідно зі статтею 87 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання. Громадська рада доброчесності складається з двадцяти членів.

Рада збиратиме, перевірятиме і аналізуватиме інформацію про суддів та кандидатів на посаду судді. Цю інофрмацію Рада надає Вищій кваліфікаційній комісії суддів України (ВККСУ). За наявності відповідних підстав Рада надає Вищій кваліфікаційній комісії суддів України висновок про невідповідність судді чи кандидата на посаду судді критеріям професійної етики та доброчесності (додається до досьє кандидата на посаду судді або до суддівського досьє).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: