fbpx

З 13 червня у Франківську охочі зможуть безкоштовно спробувати себе в програмуванні

Суспільство 10:12, 10.06, 2016

З 13 червня протягом тижня охочі учні зможуть впродовж 5 днів безкоштовно спробувати себе у програмуванні.

Захід відбудеться завдяки підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка та Innovations Development Foundation на базі ВПУ №21 (вул. Тисменицька, 248, м. Івано-Франківськ, тел. 0984778257, 0664879112, (0342) 55-48-64).

Крім того, з вересня у ВПУ №21 започатковується програма підготовки програмістів.

"Ми започаткували таку програму в училищі та хочемо зламати стереотип, що ПТУ – це другий сорт. Але ми хочемо, щоб діти не помилились з своїм вибором, тому з 13 червня в ВПУ №21 діти будуть мати можливість 5 днів безкоштовно спробувати повчитись, і якщо їм сподобається – вже з вересня навчатись тут програмуванню, – зазначив автор програми "Школяр-програміст", директор Innovation Development Foundation Сергій Іщеряков.  Без допомоги Юрія Дерев’янка як депутата і фінансової допомоги Фонду ми б нічого не зробили. Добре, що ситуація в країні змінюється, і є люди, які готові допомогти".

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко зазначив, що на сьогодні уже близько 450 учнів навчаються в спеціалізованих з програмування класах   у Києві, Івано-Франківську, Львові, Одесі та Дніпропетровську, де був запроваджений проект "Школяр-програміст".

За словами Дерев’янка, ця програма інтенсивна та унікальна, тому вона дасть змогу за короткий період часу підготувати десятки тисяч дітей. 

"Школяр-програміст"  це програма, яка в минулому році була впровадження Міністерством освіти, щоб учні мали змогу здобути знання з програмування, отримати сертифікати всесвітньовідомої компанії "Oracle" та знайти високооплачувану роботу, де отримуватимуть зарплату від 1000 доларів, – наголосив Дерев’янко.  Ми хочемо щоб наші діти могли отримати знання, які дадуть можливість не тільки заробляти великі кошти, а й відчути себе повноцінною частиною суспільства".

Директор ВПУ №21 Михайло Баб’як наголосив, що в цьому році планується набрати 50 учнів – випускників 9-х класів з різних куточків області.

Нагадаємо, проект "Школяр-програміст" стартував у 2015 році завдяки спільним зусиллям автора програми Сергія Іщерякова, народного депутата Юрія Дерев'янка та Міністерства освіти і науки України. Для учнів 10-11 класів було затверджено навчальні програми інформаційно-технологічного профілю. Сергій Іщеряков спершу навчав вчителів, щоб вони могли в повному обсязі навчити дітей програмування мовою "Java". Зараз вони викладають у школах Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси та Дніпропетровська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: