fbpx

З 1 жовтня паспорти видаватимуть через ЦНАПи

Суспільство 14:17, 04.09, 2014

1 жовтня в Україні змінюється система видачі паспортів.

Про це заявив начальник обласного управління міграційної служби Сергій Саїв, інформує Репортер.

Так, тепер тим, кому треба отримати перший український паспорт, вклеїти фото по досягненню 25 чи 45 років, знятися з місця реєстрації чи прописатися на новому, треба буде звертатися не до міграційної служби, а до центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

"Звісно, самі документи опрацьовуватиме міграційна служба, але прийому громадян у нас не буде, – каже Саїв. – Щоправда, є винятки, якщо людина – порушник, для прикладу, прострочила термін вклеювання фото по досягненню 25 років – а цей термін 1 місяць, то з ЦНАПу її відправлять до нас, тут на неї складуть адмінпротокол, і тільки після погашення порушення вона зможе звернутися до ЦНАПу".

Як заявила Світлана Шкунда, заступник директора департаменту економіки ОДА, ЦНАПи діють в області з 2012 року і є у всіх районних центрах та містах обласного значення.

"Ця система полегшить отримання цих послуг, – каже вона. – Людина у ЦНАПі спілкується виключно з адміністратором, той дає їй інформаційну картку, де є перелік документів, які треба принести. Принесли їх. Адміністратор розписується і забирає їх у роботу. Людині вже не треба шукати начальників чи керівників, і це гарантія того, що її не відправлять ще раз за якимось документом. Вона знає – у визначений термін вона отримає свою послугу, для прикладу, паспорт".

І Саїв, і Шкунда визнають, що на початках можливі проблеми, адже працівники центрів будуть вчитися працювати з новою послугою, але певні, що процес швидко стабілізується.
До слова, з 1 січня 2015 року через ЦНАПи видаватимуть ще й закордонні паспорти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: