fbpx

З 7 квітня франківці зможуть оформляти ID-картки та закордонний паспорт у ЦНАПі

Суспільство 18:40, 04.04, 2017

З 7 квітня 2017 року у Центрі надання адміністративних послуг по вулиці Незалежності, 9 розпочнеться прийом документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

За оформлення паспортів у ЦНАПі стягуватиметься тільки адміністративний збір, йдеться у повідомленні Центру надання адміністративних послуг.

Виготовлення паспорта у формі ІD-картки коштуватиме 279 грн (до 20 робочих днів), терміново (до 10 робочих днів) – 366 грн. При оформленні нового паспорта громадянина України, у зв’язку із втратою або псуванням попереднього, додатково стягуватиметься держмито у розмірі 34 грн. При досягненні 14-річного (або 16-річного) віку, перше виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки, безкоштовне. 

Вартість виготовлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) становитиме 557,32 грн (термін виготовлення – до 20 робочих днів), терміновий (до 7 робочих днів) – 810,32 грн.

У разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаної з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого чи смертю родича, який проживав за кордоном, а також за наявності підтверджуючих документів закордонний паспорт може бути виготовлений у термін до 3 робочих днів. Вартість такого паспорта становитиме 810,32 грн.

Прийом громадян у ЦНАПі проводиться в порядку електронної черги. Записатися на чергу також можна через офіційний сайт Центру, спланувавши візит за два тижні наперед. Громадянин може самостійно обрати зручний для нього день та час прийому. 

Про готовність паспорта суб’єкти звернення отримуватимуть смс-повідомлення, також працюватиме "Код зворотного зв’язку", де на сайті ЦНАП в режимі реального часу можна перевірити стан розгляду документів.

З переліком необхідних документів для оформлення біометричних документів можна ознайомитися на сайті ЦНАПу у розділі "Закордонні та ID-паспорти".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: