fbpx

З березня для українських бійців запустять військове радіо

18:03, 10.02, 2016

Міністерство оборони України підтвердило плани запуску військового радіо 1 березня, що було анонсовано у грудні 2015 року.

Про це повідомив радник міністра оборони з публічних комунікацій Олексій Макухін, передають "Українські новини".

За його словами, цільовою аудиторією радіо будуть військові. Радіо транслюватиметься поки що в зоні антитерористичної операції на FM-хвилях, а також його можна буде послухати в будь-якому місті через інтернет.

Як повідомив Олексій Макухін, радіо зможуть слухати 30-40 тисяч військових.

В ефірі радіо транслюватиметься музика, а також інші програми.

Нагадаємо, у грудні 2015 року стало відомо, що 1 березня 2016 року за підтримки американської громадської ініціативи в Україні заплановано початок роботи радіо для українських військових.

На твердження Міноборони, створення радіостанції є важливим для українських воїнів, оскільки на передовій вони страждають від інформаційного вакууму.

"Радіостанція, у першу чергу, буде розважальною, 70% контенту радіостанції буде музика. Звісно, будуть новини, а також програми, розраховані на військових, тобто живий ефір, де можна буде передавати вітання, військові зможуть замовляти якусь музику, будуть бесіди з керівниками, волонтерами та іншими авторитетними людьми у військовій сфері", – розповів радник міністра Олексій Макухін.

Зокрема, планується ранкова програма на кшталт "польової пошти" і щоденні спеціалізовані програми: наприклад, бесіда з капеланом, бесіда з психологом, а ввечері – hard-talk із командуванням. Також планується випускати програми із корисними порадами для військових. Сітка мовлення лише створюється, тому ініціатива відкрита для пропозицій. Штат команди працюватиме з Києва і складатиметься як військових, так і з цивільних.

Як розповів радник міністра оборони, військове радіо максимально охоплюватиме території, де перебуваються українські військові.

Відносно FM-частот, які використовуватимуться, то деякі з них, за словами Олексія Макухіна, віддають приватні власники, які не можуть ними користуватися у зв’язку з тимчасовою окупацією територій на Донбасі. Нині проходить процедура їхнього юридичного переоформлення.

"Технічно передача контенту відбуватиметься через супутник, у FM- діапазоні, що дасть змогу максимально зручно всім охочим налаштовувати передавачі на цю хвилю і бути слухачами військового радіо", – повідомив керівник радіоcтанції, майор Сергій Телетицький.

Айзек Іган, директор польових операцій Spirit of America, повідомив, що робота над проектом тривала кілька місяців і є відповіддю на те, що робить уряд США на підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: