fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • З березня у Калуській ЦРЛ не працює комп’ютерний томограф. На ремонт потрібно понад 2,5 мільйони гривень

З березня у Калуській ЦРЛ не працює комп’ютерний томограф. На ремонт потрібно понад 2,5 мільйони гривень

Здоров'я 08:47, 26.07, 2017

З березня у Калуській ЦРЛ не працює комп’ютерний томограф, адже рентген-трубка вичерпала свій ресурс.

Про це сьогодні на засіданні бюджетної комісії повідомила заступник міського голови Наталя Табачук, пишуть Вікна.

З її слів, на заміну рентген-трубки потрібно 2,4 млн гривень. Ще 68 тис. гривень коштуватиме встановлення цієї "запчастини". Ще 140 тис. гривень потрібно заплатити за придбання та встановлення іншої комплектуючої. Відтак загальний ремонт обійдеться у понад 2,5 млн гривень. За цими коштами медики звернулися до депутатів міської ради.

Між тим, це не єдині витрати лікарні. Так, за 540 тис. гривень закуплять датчики для апаратів УЗД. Кошти – з програми безкоштовного медикаментозного забезпечення пацієнтів Калуської ЦРЛ. Гроші вдалося зекономити за рахунок проведення закупівель через систему публічних закупівель "Прозорро".

Ще 238 тис. гривень потрібно для ремонту відеогастроскопа.

Торік у Калуші в Міському центрі надання первинної медико-санітарної допомоги (міська поліклініка) після тривалої перерви відновлено роботу комп’ютерного томографа.

Робота комп’ютерного томографа була припинена ще на початку 2015 року в зв’язку зі зношеністю рентгенівської трубки, вартість якої на сьогодні сягає майже 3 млн грн.

Калуська міська рада ухвалила відповідні зміни до бюджету, в якому додатково передбачила кошти в сумі 1,85 млн грн, що дало можливість придбати через тендерні торги нову рентгенівську трубку (з розстроченням платежу на 2 роки).

Наразі через те, що КТ Калуської ЦРЛ не працює, обстеження пацієнти проходять у Міському центрі надання первинної медико-санітарної допомоги або ж на МРТ Калуської ЦРЛ.

Проте, зауважила Наталя Табачук, комп’ютерний томограф ЦРЛ працював цілодобово, що важливо при наданні ургентної допомоги. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: